Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atanan Vedat Bilgin kimdir?

Yayın tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba 1:45 am - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 2:46 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla kabinede revizyona gidildi.  Bugün yayımlanan Resmî Gazete’de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bölünmesiyle kurulan iki yeni bakanlığa da atama yapıldı.

Buna göre yeni Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin atandı.

İLGİLİ HABER | Dezenfektan Bakan götürdü! Kabinede 3 yeni isim

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

22 Eylül 1954’te Bayburt’ta doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Gülpaşa’dır.

Öğretim Üyesi; Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde “Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri” konusunda master çalışmasını, “Türkiye’de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci” adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı.

York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesinde “Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer aldı.

Gazi Üniversitesi İİB Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Çok sayıda yayımlanmış araştırma kitabı, makale ve çalışmaları bulunmaktadır.

İLGİLİ HABER | Resmî Gazete’de yayımlandı! Kabinede iki yeni bakanlık