Milyonları ilgilendiren EYT kararı için Çalışma Bakanlığı noktayı koydu

Yayın tarihi: 11 Kasım 2021 Perşembe 8:14 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2021 Perşembe 9:15 pm

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonları ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kararını açıkladı. Açıklamada, “Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır” denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, basın açıklaması yayınladı. “Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur” denilen açıklamada “çalışma takviminde öncelikli olarak 3600 ek gösterge ve asgari ücret tespitinin bulunduğu” belirtildi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır” dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır”

Öte yandan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu geçtiğimiz günlerde “EYT’yle ilgili Vedat Bilgin Bey’in Sosyal Politikalar Kurulunda üyeyken başlattığı çalışmalar var” açıklamasını yapmıştı.

Asgari ücretle geçinen yurttaş: Montumu eşimle beraber giyiyorum