Çalışanlara fazladan verilen pandemi yardımları geri alınıyor

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 8:22 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe 8:22 pm

Pandemi nedeniyle çalışanlara verilen kısa çalışma ödeneğinden yersiz yararlanan kişiler eksik sigorta günlerinin primlerini ödeyerek eksiklerini tamamlayabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Koronavirüs pandemisi nedeniyle çalışanlara verilen kısa çalışma ödeneğinden yersiz şekilde yararlanan yaklaşık iki milyon çalışanın eksik sigorta günlerini kendileri ödeyerek tamamlayabilmesi kararını aldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Kısa Çalışma Ödeneği ile Nakdi Ücret Desteğinden yersiz yararlandığı tespit edilen sigortalıların eksik bildirilen günleri tamamlanabilir.” ifadelerine yer verildi.

SGK’nın sosyal medya paylaşımını alıntılayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, “Sosyal devlet bilinciyle, çalışan sigortalılarımızın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda pandemi döneminde çalışma hayatını ve istihdamı korumak amacıyla oluşturulan kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden yersiz yararlandığı tespit edilen yaklaşık 2 milyon çalışanımız için eksik bildirilen günlerini tamamlama hakkı sağladık” şeklinde yazdı.

Pandemi ve yüksek enflasyon etkisiyle restoranlar boş kaldı! Gel-Al ve eve sipariş arttı