Çalışanlar TELE1’e konuştu! “İBB’de İmamoğlu yönetimine karşı ‘sabotaj’ girişimi”

Yayın tarihi: 28 Ekim 2019 Pazartesi 2:38 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2019 Pazartesi 4:00 pm

Son zamanlarda İstanbullular ulaşımda aksamalar yaşıyor. Birçok yurttaş, bunun Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra olmasına kuşku ile yaklaşıyor. Konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı üç vatandaş TELE1’e konuştu. İçeride neler olduğunu, alt kadrolarda halen var olan AKP’lilerin İmamoğlu’nu sabote etmek için özellikle ulaşım ağında aksamalara sebep olduğunu anlattı…

Metrobüs arızaları, şoförlerin klimaları açmaması, otobüslerin geç gelmesi, durak yerlerinin değişimi, duraklarda yığılmalara neden oluyordu.  Özellikle Altunizade ve Zincirlikuyu gibi aktarma noktalarında iş çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk İstanbulluların en büyük şikâyetleri arasındaydı. Öyle ki yer yer bazı noktalarda yavaş seyirde bile ilerlemekse neredeyse imkânsız.

İBB ve Ekrem İmamoğlu hakkında flaş iddia: İmamoğlu yönetimine karşı sinsi bir sabotaj yapılıyor

Özellikle Ekrem İmamoğlu’na karşı, duraklarda tepkiler yükseliyor ve başarısız olduğu yönünde bir algıya neden oluyordu. Bu da akıllara ulaşımın aksaması Ekrem İmamoğlu’nu başarısız göstermek ve halkın tepkisini üzerine çekmek için bilinçli olarak yapıldığı görüşünü hâkim kılıyor.

Hatların genele sefer süreleri bilinçli olarak değiştiriliyor

Bu sorular akıllarda dolaşırken TELE1’e konuşan eski bir Otobüs A.Ş çalışanı filo amirlerinin AKP’li olduğunu ve özellikle metrobüs ve metro hatlarında sefer aralık sürelerinin kısaltılarak kaosa ve birikmeye neden olduğunu söyledi.

İlk bakışta, seferin hızlanması ve yoğunluğu azalttığı düşünülen bu hamle aslında verilere göre tam tersi bir etki yaratıyor. Vagon eklenmesi ve metro hatlarının aralık sürelerinin kısaltılması bir durak için yaklaşık bin yolcuya tekamül ediyor ve yolcuyu gideceği yere hızlı götürmenin aksine sadece yoğunluğa sebep oluyor.

Yolcu sayısı ve vagonların taşıyabileceği aralıktan daha kısa bir zaman diliminde hareket etmeleri de bu görüntülerin daha da artmasına neden oluyor.

Otobüslerde ise durum tam tersi

TELE1’e konuşan eski Otobüs A.Ş çalışanı bu aralık süresinin açıldığını öne sürdü. Böylelikle de otobüsler geç geliyor ve duraklarda yığılma oluyor. Varolan militan AKP’li yöneticilerin bunu bilinçli yaptığını anlattı. İBB’de halen AKP’lilerin yönetimi sabote ettiği ileri sürülürken gözler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı atamalara çevrildi.

İsmini vermek istemeyen İBB çalışanları, Atatürkçülerin dışlandığını seçimi kazanamayan parti olan AKP kökenli kadroların militan isimlerin hala İBB’de büyük ağırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

İsimlere bakıldığında AKP kökenli olduğu dikkat çekiyor. Şimdi kilit noktalarda bulunan özellikle İstanbul’daki ulaşımı etkileyebilecek bu isimlere mercek tutalım.

İETT Genel Müdür Yardımcısı AKP Yalova Milletvekili Adayıydı

Ekrem İmamoğlu’nun atadığı İETT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Özçelik AKP’li bir isim olan Özçelik AKP Yalova 3. Bölge Milletvekili Adayıydı.

 

İETT Genel Müdürünün adı adı yolsuzluk soruşturmasına karışmıştı

İETT Genel Müdürlüğü’ne atanan isim ise Hamdi Kolukısa. Hamdi Kolukısa Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde çalışırken yaptığı uygulamalarla vatandaşlardan büyük tepki alan ve adı yolsuzluk soruşturmasına karışan, 31 Mart Seçimlerine bir ay kala, CHP’nin oy oranı düşmesin diye istifa ettirilen isim.

 

Biri Aktrol diğeri  Belediye Başkan Adayı

İSKİ Atıksu Daire Başkanlığı’nda da AKPli bir isim bulunuyor. Mahmut Kahraman bir zamanlar AKP’nin Elazığ Belediye Başkan Adayıydı. İSBAK’ın başına getirilen Bahattin Yetkin ise 2011 yılında AKP’den Şanlıurfa Milletvekilliği için aday adayıydı. Aktrol olduğunun anlaşılması üzerine kamuoyunun tepkisi ile istifa etmişti.

 

“İETT şoförlerinde de Menzil cemaatinin etkisi hakim” iddiası

Ayrıca İBB çalışanlarının anlatımlarına göre, İETT şoförlerinde de Menzil Cemaatinin etkisi hakim. Çalışanlar, şoförlerin büyük bölümünün Menzil tarikatına bağlı olduğunu, mesai bitiminde Okmeydanı’ndaki dergâhlarında toplandıklarını öne sürdü.

Öte yandan İBB’deki sendikal örgütlenmelere ilişkin de işçiler, DİSK örgütlenmesinin yalnız bırakıldığını söylüyor. Şoförler, DİSK’e geçen üyelere baskı yapıldığı, tehdit edildiği, PKK üyesi olmakla suçlandığını aktardı.

Şoförlerin iddiasına göre; işveren ise kanaatini BELEDİYE İŞ üyelerinden yana kullandı ve bu isimler çeşitli amirliklere atandı.

Tehdit sonrası ise DİSK örgütlenmesi İBB’de yaklaşık yüzde 70 oranında azalmış durumda.