Çalınan dijital varlıklar geri alındı

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 5:00 pm

Bitfinex, yetkili merciler tarafından yürütülen operasyonlar sonucunda 2016 yılında platformdan çalınan dijital varlıkların geri alındığını duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte, sözleşmeden doğan taahhütleri yerine getirecek olan Bitfinex, çalınan varlıkları kısa bir süre içerisinde holderlar’a iade edecek.

Bitfinex, Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı’ndan (The Deparment of Homeland Security) 312.219,71 dolar nakit ve 6.917 BCH aldığını duyurdu. Bu gelişme, firmanın Ağustos 2016’da borsadan çalınan varlıkları kurtarmak adına kolluk kuvvetleri ve diğer soruşturma kurumlarıyla birlikte çalışarak devam eden çabalarının bir çıktısı olarak değerlendiriliyor. ABD hükümeti ise bu güvenlik ihlaline karışan kişileri kovuşturmada ve hırsızlıkla bağlantılı fonlara el koymada ilerleme kaydetmeye devam ediyor.

Bitfinex

Firmanın CTO’su Paolo Ardoino, 2016 yılında Bitfinex’ten çalınan varlıkların kurtarılmasında başarılı bir dönüm noktasına ulaşabildikleri için son derece mutlu olduklarını ifade etti. Ayrıca, bu özel operasyonun, kolluk kuvvetlerinin neredeyse yedi yıl önce markaya karşı işlenen suçun tüm gelirlerini özenle takip etme taahhütlerini yerine getirdiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Çalınan Bitcoin’in olabildiğince büyük bir kısmını kurtarmayı ve bunu 2016’daki saldırının bir yanıtı olarak, token sahiplerine yeniden dağıtmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

 

İlginizi çekebilir: Sınır tanımayan hackerlık!

Bitfinex’in token sahiplerine yönelik sözleşmeden doğan yükümlülükleri uyarınca, bu tutarların, 2016 yılındaki güvenlik ihlalinin ardından marka tarafından verilen Recovery Right Tokenlar’ı tazmin etmek için kullanılacağı bildirildi. Aktif olarak dolaşımda bulunan 30 milyon RRT sebebiyle geri kazanılan miktarın tüm RRT tokenlar’ı karşılamak için yeterli olmadığı ifade ediliyor.

Bu sebeple, Bitfinex‘in sözleşmeden doğan taahhütlerine göre, tüm RRT holderlar’ına 1 ABD dolarından itfa edilecek. Ardından kurtarılan varlıkların yüzde 80’e kadarı ise UNUS SED LEO Token sahiplerine ödenecek.

RRT sahipleri, tokenlar’ını 6 Temmuz 2023 00:00 UTC itibarıyla sahip oldukları RRT varlıklarının hacmine orantılı olarak kullanabilecek. Marka, güvenlik ihlali sırasında borsadan çalınan varlıkları kurtarmak adına ilgili kolluk kuvvetleriyle ve adli sistem aracılığıyla çalışmaya devam ediyor.

El koyma işlemi, DHS’nin bir kolluk kuvveti olan ABD Gümrük ve Sınır Koruması tarafından gerçekleştirildi. Bitfinex tarafı, DHS çalışanlarına hem çalınan varlıkları kurtarma hem de borsaya iade etme konusundaki kararlılıkları için yetkili mercilere teşekkürlerini iletti.

Vegan beslenenlere kötü haber