Çalınan aracını bu halde buldu

Yayın tarihi: 27 Aralık 2021 Pazartesi 9:35 am - Güncelleme: 27 Aralık 2021 Pazartesi 9:35 am

İstanbul’da çaldıkları aracı kullanarak inşaat malzemelerinin olduğu bir depoyu soyan hırsızlar, işlerini bitirdikten sonra aracın üzerine “İşte böyle çalarız” yazarak kayıplara karıştı.

Esenyurt Güzelyurt Mahallesi’nde 21 Aralık Salı günü yaşan olayda edinilen bilgiye göre aracını park ederek evine çıkan Yusuf Ağbolat, sabah uyandığında aracının yerinde olmadığını fark etti. Hırsızlık olayını polise bildiren Ağbolat, aracının bir hırsızlık olayında kullanıldığını daha sonra ise sokak ortasında terk edilmiş olarak bulunduğunu öğrendi.

Aracını görmek için polis otoparkına giden Ağbolat gördüğü manzara ile hayretler içinde kaldı. Ağbolat, hırsızların aracının üstüne “İşte böyle çalarız” yazdığını ve kapıya gülücük çizdiğini gördü.

“ARABAMI PERİŞAN ETMİŞLER”

Yaşadığı sıra dışı hırsızlık hikayesini anlatan Yusuf Ağbolat,

“21 Aralık Salı gecesi işten döndüğümde aracımı evimin önüne park ettim. Saat 12 gibi dışarıya çıktığımda aracım yerinde duruyordu. Hatta döndüğümde kapılarını kontrol ettim. Daha sonra eve girdim ve sabah uyandığımda aracımın yerinde olmadığını gördüm. Tabi o an çalındığını anladım ve polis ekiplerine haber verdim.

Daha sonra kendim aracımı aramaya başladım. Dün akşam sıralarında ise polis aradı ve arabayı bulduklarını söyledi. Otoparka çekmişler arabamı ve parmak izi incelemesi yapmışlar.

Ben de tabi hemen aracımın yanına gittim. Ve aracımın üzerinde ‘İşte böyle çalarız’ yazdıklarını ve kapıya gülücük çizdiklerini gördüm.

Bununla da kalmamışlar ve arabamı perişan etmişler. Aynasını kırmışlar, yan tarafını vurmuşlar, kilidi kırmışlar. Yani anlayacağınız biz mağdur olduk. Kaç gündür iş yapamıyoruz çünkü bu araç bizim elimiz ayağımız. Bu olmadan iş yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU VİCDANSIZLARA NE DİYEBİLİRİM”

Hırsızların aracına binlerce liralık zarar verdiğini söyleyen Ağbolat,

“Düpedüz vicdansızlık bu. Bu vicdansızlara ne söyleyebilirim ki. Ben bu aracı nasıl kazandım, bu hale getirdim ben bilirim.

Tamam aldın götürdün ama aracımı neden siyaha boyadın, camlarını kırdın, bir sürü zarar verdin. Ben bunları nasıl yaptıracağım şimdi. Tüm bunları da geçtim arabayı temizlemek için ellerim ne hale geldi. Tiner ile sabahtan beri temizlik yapıyorum ellerim perişan oldu” dedi.

Yaşlı teyze: Serbest piyasa ekonomisini bu ülke kaldıramaz