Cahit Özkan’ın yerine getirilen Yılmaz Tunç Türkçe Olimpiyatlarından çıktı

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 9:52 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 9:52 am

Cahit Özkan‘ın istifasının ardından yerine getirilen AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç’ın Türkçe Olimpiyatları’nı öven paylaşımları ve organizasyonlarda çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Armağan Çağlayan’ın Youtube programına konuk olan, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, iktidarın “FETÖ finansörü” olmakla suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden geliştirilmeye çalışılan ilişkilere ilişkin “Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti” ifadelerini kullanmıştı.

Cahit Özkan görevden alındı!

ÖMER ÇELİK İTİRAZ ETMİŞTİ

Özkan’ın bu sözlerinin ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Twitter’dan kendisine itiraz etti. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, BAE tepkisi sonrası partisiyle yaşadığı gerilimin ardından görevden alındı.

TUNÇ ÖZKAN’IN DA TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDA FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç getirildi. Halk TV ekranlarında yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programında Tunç’un Türkçe Olimpiyatları’na katıldığı fotoğrafların olduğu ortaya çıktı.

Erdoğan Cahit Özkan ve Emin Akbaşoğlu’nu fırçaladı

Yılmaz Tunç’un, 2013 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Ergenekon örgütü ile ilgili açıklamasını duyurarak sosyal medya hesabından paylaşım yaptığı ve “Ergenekon’u ‘Hükümeti şiddet yoluyla devirmek isteyen bir terör örgütü’ olarak tanımlayan AİHM kararı da mı gayrimeşru?” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.