‘Sayı ne kadar olursa olsun’ dedi ve çağrı yaptı: ‘Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler için ücretsiz otobüs kaldıracağız’

Yayın tarihi: 28 Şubat 2020 Cuma 6:06 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2020 Cuma 6:09 pm

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, savaştan kaçarak Bolu’ya gelen sığınmacıların, sınır ili olan Edirne’ye ücretsiz gidebilmeleri için otobüs kaldıracağını açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacılar için sınır ili olan Edirne’ye ücretsiz otobüs kaldırılacağını duyurdu.

Özcan yaptığı açıklamada, gitmek isteyen sığınmacıların muhtarlık veya belediyeye başvurmasını söyleyerek, “Dün gece Suriye’de muhtemelen rejim güçleri tarafından kahraman Türk askerimize yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi.

 

 

İLK OTOBÜS YARIN

 

Ben şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımızın da şifa bulmasını temenni ediyorum. Bu hain saldırıdan sonra hükûmetimiz, mülteciler için sınır kapılarının açıldığını duyurdu. Bu kapsamda biz de arkadaşlarımız ile çalıştık. Bizde, Bolu’daki mültecilerin sınır şehri olan Edirne’ye ulaşabilmeleri için Bolu’dan ücretsiz otobüsler kaldırmayı taahhüt ediyoruz.

 

Tanju Özcan

Edirne’ye gitmek isteyen mülteciler muhtarlıklara ve Bolu Belediyesi’ne başvuru yapabilirler. Sayı ne kadar olursa olsun biz buradan Edirne’ye naklini gerçekleştirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu karar sonrasında “Bolu’da yarın (29 Şubat Cumartesi) ilk otobüsümüzü kaldıracaklarını ifade edere söyle konuştu:

Suriyeli mültecilerle ilgili en başından beri bir tavır ortaya koyuyorum. Pek çok soruşturma da geçirdim. Bir gün bunların yaşanacağını biliyordum. Haklı çıktım.”

Özcan 31 Mart seçimlerinden sonra göreve geldiğinde Suriyelilere yapılan yardımları keserek gündem olmuştu.