Çağlayan’da Can Atalay nöbeti: Karar çıkana kadar beklemeye devam edeceğiz

Yayın tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 4:53 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi 4:58 pm

Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında AYM’nin tahliye kararını uygulamasını bekleyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “ Bu karar çıkana kadar yurttaşlarla beraber beklemeye devam edeceğiz” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluğunun devamının hak ihlali olduğu ve tahliye edilmesi yönündeki kararının uygulanmak üzere gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmayı çok sayıda yurttaş ve siyasi parti temsilcileri Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda takip etti.

TELE1 canlı yayınına bağlanan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay’ın cezaevinden çıkacağını düşündüğünü ve karar çıkana kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini söyledi.

Erkan Baş şu ifadeleri kullandı:

“Ne olursa biz inatçı kararlı bir biçimde bu mücadeleye devam edeceğiz. Can Atalay mutlaka o cezaevinden çıkacak ve tüm bu haksızlıklara hukuksuzluklara karşı mücadelemiz devam edecek. Hiç kimsenin bir kuşkusu olmasın. Biz bugün buradayız. Bu karar çıkana kadar yurttaşlarla beraber beklemeye devam edeceğiz. Mesele sadece Can Atalay’ın özgürlüğü meselesi değil. Esas mesele bu iktidarın baskıcı, otoriter, ‘Ben seçimi kazandım nasılsa istediğimi yaparım’ anlayışına son verilmesi. Bunu bitireceğiz.”

AYM Başkanı’ndan, Can Atalay’ın tahliyesi beklenirken ‘Kararlar uygulansın’ çıkışı