Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısına mahkeme salonunda gözaltı!

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 3:19 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 8:28 pm

Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısında öldürülen Pınar Birkoç’un ablasının DHKP-C davasında yargılandığı ortaya çıktı. Çağlayan Adliyesi’nde görülen duruşmada yargılanan N.B. duruşma salonundan gözaltına alındı. Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili 40 gözaltı olduğunu açıkladı.

Çağlayan Adliyesi’ndeki polis noktasına yapılan terör saldırısına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Terör saldırısından yaklaşık yarım saat sonra, saldırıyı gerçekleştirenlerden biri olan Pınar Birkoç’un ablası Necmiye Birkoç, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma”, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından hakim karşısına çıktı.

Çağlayan Adliyesi önünde terör saldırısı! İki saldırgan öldürüldü bir sivil hayatını kaybetti

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma, 2 Nisan’a ertelendi. Duruşmanın hemen ardından Terörle Mücadele Şube polisleri, davaya katılanlardan Necmiye Birkoç’un kız kardeşi ile 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Tutuklu sanık Necmiye Birkoç’un da terör saldırısıyla ilgili ifadesinin alınacağı öğrenildi.

OKMEYDANI VE GAZİ MAHALLESİ’NDE OPERASYON

Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Okmeydanı ve Gazi Mahallesi’nde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda Tayadlı gözaltına alındı.

HALKIN HUKUK BÜROSUNA BASKIN

Operasyonun ardından Halkın Hukuk Bürosu’na da operasyon düzenlendi.

YILMAZ TUNÇ ADLİYE’YE GELDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Tunç, saldırıyı gerçekleştirenlerden Pınar Birkoç’un ablası Necmiye Birkoç’un DHKP-C davasından yargılandığını söyleyerek, “Ablasının ya da kardeşinin de bugün itibarıyla aynı terör örgütü üyeliğinden Ağır Ceza Mahkemesi’nde yine bu adliyede 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması söz konusuydu. Bu belki o hain emellerine ulaşmak için belki de o kapıdan içeri girebilselerdi orada daha büyük bir terör eylemine girişmiş olabileceklerdi. Tüm bunlar önlenmiş oldu” şeklinde konuştu.

Operasyonla ilgili de açıklama yapan Tunç, “Öncesi sonrası, önceye yönelik kamera kayıtları, bu teröristlerin önceki durumlarına yönelik kayıtları, nerelerde kimlerle irtibatlı oldukları tüm bunlar adli soruşturma kapsamında araştırılacak hususlardır. Bunlarla irtibatlı olduğu düşünülenlerle ilgili 34 gözaltı var şu an itibarıyla” ifadelerini kullandı.

YERLİKAYA: 40 GÖZALTI VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, Çağlayan Adliyesi’ndeki silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Adliyeye gelen Yerlikaya “İstanbul Emniyetimiz, saldırı girişiminden hemen sonra 25 adrese operasyon yaptı, 40 şahıs gözaltına alındı. Operasyonlarımız devam ediyor” dedi.

Kaynak: TELE1