Cadillac Project GTP Hypercar tanıtıldı

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 14 Haziran 2022 Salı 12:46 pm

 Cadillac’ın yeni “süper arabası” Cadillac Project GTP Hypercar Lamborghini ve BMW’nin hiper araçlarıyla yarışacak.

Amerikalı otomobil üreticisi General Motors’un lüks otomobiller alanına odaklanan kolu olan Cadillac, yeni “süper araba”sını tanıttı. Cadillac Project GTP Hypercar adını taşıyan aracın gelişmiş özellikleri, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın Hypercar bölümünde yarışmasına olanak sağlayacak. Aynı zamanda IMSA WeatherTech’in Spor Arabalar Şampiyonası’nın GTP bölümünde de yarışacak. Ancak Project GTP Hypercar’ın katılacağı en önemli yarış elbette ki 24 Hours of Le Mans olacak. Otomobil üreticilerinin en güçlü araçlarını yarıştırdığı 24 Hours of Le Mans, yarış dünyasının en eski ve en saygın yarışlarından biri.

Project GTP Hypercar

Cadillac Project GTP Hypercar’in şasesi Dallara’dan geliyor. Ancak aracın gövdesinin geri kalanı tamamen Cadillac’ın elinden çıkmış. Araç, hibrit sistemle eşleştirilmiş 5.5 litrelik V8 motordan güç alıyor.

 

Cadillac bu yeni hiper aracıyla Lamborghini ve BMW gibi şirketlere rakip olacak. Hatırlayacağınız gibi Lamborghini geçtiğimiz günlerde kendi hiper aracı Le Mans Daytona’yı tanıtmıştı. Hemen ardından da BMW kendi hiper otomobilini tanıtmıştı.

Cadillac ve BMW’nin hiber araçları 24 Hours of Le Mans’da karşı karşıya gelecek. Ancak bu iki aracın karşı karşıya geldiğini görmek için 2023’ü beklememiz gerekecek. Çünkü Cadillac yeni hiper aracını 2023’te çıkaracak. Lamborghini ise Le Mans Daytona ile 2024’te onlara katılacak.

Öte yandan Audi, Porsche, Acura önümüzdeki yıl 24 Hours of Le Mans’a katılacak diğer şirketler olacak. Peugeot ve Ferrari de bu yarışlara katılmak için kendi süper otomobillerini geliştiren otomobil üreticileri arasında yer alıyor. Ama 2025’ten önce Le Mans’daki yarışlara dahil olmaları zor görünüyor.

Starfield’dan 15 dakikalık video yayınlandı