C-Majör İş’ten Sesler Korosu’ndan yangın mağdularına destek

Yayın tarihi: 15 Eylül 2021 Çarşamba 3:15 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2021 Çarşamba 3:15 pm

Sosyal sorumluluk ve toplumsal farkındalık hedefiyle kurulan, C-Majör İş’ten Sesler Korosu bu kez de Bodrum’daki yangın mağdurları için bir araya geldi. Recai Çakır önderliğinde kurulan ve iş dünyasından pek çok ismin yer aldığı koro, Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Antik Tiyatro’da ‘Her Nota Bir Fidan’ diyerek yanan ormanlar ve yangından mağdur olan vatandaşlara nefes oldu.

BOTAV’a yapılan bağış karşılığı alınan davetiye ile katılım yapılan konsere ilgi büyüktü. İş’ten Sesler Korosu‘nun yanı sıra sahne alan birbirinden değerli sanatçılar da seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da gecenin ilerleyen saatlerinde koronun arasına karışıp davetlilere sürpriz yaptı. Daha sonra bir Bodrum türküsü de seslendiren Aras, seyircilerden büyük alkış aldı. Gecede konuşma yapan Başkan Aras kültür ve sanatın önemini vurgularken, belediye olarak bu tarz etkinliklerin desteklenmesine devam edileceğini belirtti.

Bodrum’da sanat iklimi yaşanıyor

Başkan Aras konuşmasında şu sözlere yer verdi: ‘’Ben öncelikle bu güzel koroyu bir araya toplayan ve her zaman kültür sanatın yanında olan Recai Çakır’a teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu gecede bize destek veren sevgili Hakan Bilgin, sevgili hocamız Özlem Abacı ve değerli koro ekibinin hepsini kutluyoruz. Aynı zamanda bu güzel nağmeleri bizlere sunan sevgili şefimiz ve orkestrasını da kutluyorum. Biz kültüre, sanata saygıyı Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik. Kültür ve sanata her zaman muhtacız. Sanat ve sanatçıyla şu zor günlerde, salgın ve yangın gibi afetlerin hemen ardından böylesine güzel bir konserde buluşmak bizleri umuda sevk ediyor. Bir arada olmak sanatın birleştirici ve iyileştirici gücü. Biz burada bir kum tanesiyiz. Asıl bu işi yapan, Allah vergisi yetenekleriyle müzisyenlerimiz, sevgili sanatçılarımızdır. Onları çok seviyoruz. Bodrum’da da oldukça çok sayıda sanatçımız var. İlçemiz son zamanlarda kültür ve sanatla inanılmaz iç içe. Şu anda her köşesinde bir faaliyet var. Gümüşlük’te klasik müzik festivalimiz devam ediyor. Bir taraftan kale konserlerimizi yapıyoruz, bir taraftan resim, heykel gibi sergiler açılıyor. Şu anda Bodrum’da inanılmaz bir sanat iklimi var. Biz belediye olarak bunları bir araya getirip daha görünür kılmakla mükellefiz ve bunu da yapıyoruz. Bodrum’un kurtuluşunun kültür ve sanattan geçtiğini biliyoruz. Son dönemde nüfus ne kadar artarsa artsın, yapısal sıkıntılarımızın ilacı dahi kültür ve sanata verdiğimiz değerdir. Bu yüzden ben böyle etkinlikleri çok fazla önemsiyorum.’’ dedi.

Gecenin sonunda koro üyeleri ve vatandaşlar hep bir ağızdan marşlar söyleyerek bu unutulmaz akşamı noktaladılar.