La Case de Papel FETÖ’cüleri deşifre etti

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 10:14 am - Güncelleme: 15 Kasım 2021 Pazartesi 10:21 am

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında bir ByLock kullanıcısından yola çıkılarak, Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey görevli bir çok personelin kimliği ortaya çıktı.

LA CASA DE PAPEL BENZERLİĞİ

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, gruptakilerin kimliklerinin deşifresine odaklanan uzmanlar, ByLock profil ve yazışma içerikleri üzerine yoğun şekilde çalıştı. Emniyette oluşturulan ByLock Çalışma Grubu yaptığı analizde “429945” ID numaralı hattın A.U.’ya ait olduğunu belirledi. Soruşturma kapsamında A.U’nunda aynı grup içerisinde olduğu ortaya çıktı. Kullanıcıların tamamına yakınının, “La Casa de Papel” dizisindeki karakterler gibi rumuz olarak “ülke başkentleri” ya da “başkentlerinden sonra en çok meşhur şehrin ismini” tercih ettiği anlaşıldı.
ByLock analiz uzmanları, bu kullanıcıların Türkiye’nin büyükelçilik ve konsolosluk gibi dış temsilciliklerinde görev alan kişiler olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

MÜSTEŞAR VE ATAŞELER VAR

İncelemeler doğrultusunda Dışişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ile çalışmalar başladı.
Kısa süre sonra “Pazarlamacılar” grubundaki ByLock kullanıcıları arasında “daimi temsilcilik müsteşarı”, “ataşe”, “başkatip” ve “katip” gibi meslek grubundan kişilerin bulunduğu ortaya çıktı.
Ankara merkezli operasyonlarda yakalanan ByLock’çular hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan işlem yapıldı.

Vodafone Stadı’na inen FETÖ’cünün HTS kayıtları ortaya çıktı