“Bye bye Erdoğan” pankartı asan CHP’li Başkan emniyete çağrıldı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 6:56 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 7:01 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli ziyareti öncesi Çenesuyu Köprüsü‘ne ‘Bye bye Erdoğan’ pankartı asan CHP Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir ifadeye çağırıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü Kocaeli ziyareti öncesi CHP Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir ve yönetimi afiş çalışması yaparak Çenesuyu Köprüsü’ne “Milletin iktidarına çok az kaldı. Sabredin geliyor gelmekte olan bye bye Erdoğan” yazılı pankartı astı. Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin haberine göre olayın ardından Demir, Yenikent Polis Karakolu tarafından ifadeye çağırıldı. Çenesuyu Köprüsü önündeki pankart ise kaldırıldı.

Karakolda ifade veren Demir ilk açıklamasında şu sözleri kaydetti:

“Hırsızlıklar karşısında, yolsuzluklar karşısında, kadına şiddet karşısında suspus olanlar siyasi bir propagandayı demokratik bir hak kullanımı karşısında çok aceleci davranarak bizi emniyete davet ettiler. Biz de iştirak ettik. Emniyetten hukuktan korkumuz yok. Anayasanın bize tanıdığı protesto hakkını kullandık. Bu hakkı kullanırken kimseye hakaret etmedik sadece bir propaganda yaptık. Siyasi partilerin bu tip hareketleri propagandaları kabahatler kanunu kapsamında değerlendirilemez. Herhangi bir suç unsuru teşkil etmez. Bize bu yapılan tavrın siyasi olduğu kanaatindeyiz, ne yazık ki siyasiler emniyet güçlerimizi de bu korkularına siyaseten çekincelerine alet etmişlerdir.”

Laikliği hedef alan Kocaeli Valisi hakkında suç duyurusu