BYD ve Huawei’den bir ilk! Gelişmiş otonom sürüş için anlaştılar

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 2:47 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 2:47 pm

Çin’in önde gelen otomobil üreticilerinden BYD‘nin alt markası Fang Cheng Bao, sürücü destek sistemleri konusunda teknoloji devi Huawei ile anlaşma imzaladı. Bu kapsamda Huawei, Fang Cheng Bao araçlarına otonom sürüş desteği sunacak.

BYD’nin alt markası Fang Cheng Bao, Çin’in teknoloji devi Huawei ile akıllı sürüş teknolojileri konusunda stratejik bir ortaklık kurdu. Shenzhen’de yapılan anlaşma çerçevesinde, Fang Cheng Bao ve Huawei, akıllı sürüş alanında kapsamlı bir Ar-Ge iş birliği yürüteceklerini açıkladı. Bu anlaşma, iki şirketin akıllı sürüş teknolojilerindeki ilk iş birliği olarak öne çıkıyor. Huawei’nin akıllı sürüş sistemini kullanacak olan ilk Fang Cheng Bao modeli, yakında piyasaya çıkacak olan Bao 8 off-road SUV olacak.

Bu araç, Huawei’nin Nisan ayında tanıttığı Qiankun ADS 3.0 sistemi ile donatılacak. Sistem, şehir içi otonom sürüş (Navigate on Autopilot) gibi gelişmiş akıllı sürüş özelliklerine sahip. Qiankun ADS 3.0, ilk olarak Huawei’nin Beijing Otomotiv Grubu (BAIC Group) ile ortaklaşa geliştirdiği Stelato S9 sedan modelinde kullanılmıştı.

BYD’nin çok konuşulacak aracı sızdı! Hibrit sedan modeli geliyor

Fang Cheng Bao’nun açıklamasına göre, Huawei ile birlikte çalışarak dünyada ilk kez sert off-road araçlarına özel akıllı sürüş çözümü geliştirilecek. Her iki şirketin mühendislik ekipleri uzun süredir bu proje üzerinde çalışmalarını sürdürmekte ve Bao 8 modelinin Huawei’nin Qiankun ADS 3.0 sistemi ile donatılmış versiyonu bu yılın üçüncü çeyreğinden sonra piyasaya sunulacak. Qiankun ADS 3.0 sistemi, güvenlik odaklı uçtan uca bir ağ mimarisi kullanarak daha insana benzer, daha güvenli ve daha verimli bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Sistem, araçların bir park yerinden başka bir park yerine otonom olarak sürülmesini sağlarken kapılar ve dar şeritlerde dönüşler gibi karmaşık senaryolarla da başa çıkabiliyor. Bu arada Audi de Çin pazarına yönelik elektrikli araçlarında Huawei’nin ADAS’ını kullanacağını açıklamıştı.

Öte yandan BYD, kârlılığını arttırmak için premium markaları Denza, Fang Cheng Bao ve Yangwang’ın satışlarını arttırmayı amaçlıyor. Bu üç marka şimdilik BYD’nin topal satışlarının yüzde 5’ini oluşturuyor. Şirket geçen yıldan bu yana binlerce mühendisi işe alarak kendi gelişmiş sürücü destek sistemini (ADAS) geliştirmek için büyük yatırımlar yapıyor. Denza otomobillerinde Momenta ADAS’ı kullanmak da dahil olmak üzere, üst sınıf modellerinde bu tür akıllı özellikler için hala dış tedarikçilere güveniyor.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ