Buzdolabı tamircisi öldürülmüştü! Cinayetin bahanesi ‘150 lira borç’ oldu

Yayın tarihi: 9 Şubat 2021 Salı 5:59 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2021 Salı 5:59 pm

Konya’da buzdolabi tamircisi Kamil Başaralı’yı kamyonetine ateş ederek öldüren Mustafa K., Bahattin Y. ve U.Ç.’nin cinayeti 150 liralık borç nedeniyle işlediği ortaya çıktı.

Konya’nın Meram ilçesinde buzdolabı tamircisi Kamil Başaralı, kamyonetiyle seyir halindeyken, motosikletle yanına yaklaşan kimliği belirsiz kişiler, tabancayla ateş açtı.

Vücudunun çeşitli yerlerine mermi isabet eden Başaralı’nın kontrolünden çıkan kamyonet, park halindeki otomobile çarparak durdu. Silah seslerini duyan çevredekiler, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Ağır yaralanan Başaralı, sağlık görevlilerinin tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Başaralı’nın cansız bedeni, otopsi için Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

KATİL ZANLILARI GÖZALTINA ALINDI

Cinayetin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri,şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Polis ekiplerince saldırganların Mustafa K., Bahattin Y. ve U.Ç. olduğunu tespit edildi. Polis, U.Ç.’yi kent merkezinde yakalayarak gözaltına aldı.

Diğer 2 şüphelinin Meram ilçesi Gödene Mahallesi’nde bir serada saklandığını belirleyen polis, belirlenen adrese operasyon düzenledi. Şüphelilerden Bahattin Y., polis ekiplerini fark edince koşarak kaçmaya başladı. Mustafa K. de polise tabancayla ateş açtı. Bunun üzerine çatışma çıktı. Kısa süren çatışmanın ardından 2 şüpheli de yakalanıp, gözaltına alındı.

“150 LİRA BORCU VARDI”

Emniyete götürülen şüphelilerden tabancayı kullandığı iddia edilen Mustafa K., ifadesinde gece geç saatlerde içki satışı yaptıklarını ve Kamil Başaralı’nın da kendilerinden içki satın aldığını öne sürerek, şunları söyledi:

“Biz seyyar olarak içki satıyoruz. Kamil Başarılı’nın da bize 150 TL içki borcu vardı. Sabah borç nedeniyle tartışmıştık. Takip edip öldürdük”