Büyükşehir’in onardığı yollar, üreticinin kazanç kapısına çıkıyor

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2020 Perşembe 10:46 am - Güncelleme: 14 Mayıs 2020 Perşembe 10:46 am

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke İlçesi’nin kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Keben Mahallesi Değirmendere Mevkii’nde, yoğun yağıştan dolayı bir bölümünde çökme meydana gelen yolda hummalı bir çalışma gerçekleştirdi.

Ekipler, bölgenin meyve cenneti olan Değirmendere Mevkii’nde, 5 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda oluşan hasarı kısa sürede onardı. Bölgedeki yolun çoğunlukla erik üreticileri tarafından kullanılması ve yolun hasat zamanından önce onarılmasıyla üreticinin tarımsal faaliyetlerinde aksama yaşanmadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde yurttaşların ekonomik sıkıntılarını önceleyerek yürüttüğü çalışmalara devam ederken, merkezin yanı sıra ilçelerde de zarar gören yolları iyileştirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Silifke İlçesi’nin kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Keben Mahallesi Değirmendere Mevkii’nde, yoğun yağıştan dolayı yolun bir bölümünde çökme meydana geldi. Bölgede yetişen erik, nar, yemiş, portakal ve yenidünya ile “meyve cenneti” olarak adlandırılan Değirmendere Mevkii’nde, 5 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda oluşan hasarı Büyükşehir ekipleri kısa sürede onardı. Bölgedeki yolun çoğunlukla erik üreticileri tarafından kullanılması ve hasat zamanından önce onarılmasıyla üreticinin tarımsal faaliyetlerinde yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçilmiş oldu.

Silifke’nin meyve cenneti Değirmendere Mevkii’nde 5 mahalleye giden yolda hummalı çalışma

Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Silifke Koordinasyon Şube Müdürlüğü, hem yurttaşlardan hem de muhtarlardan aldığı talepleri ekiplere bildirerek, yaşanan sorunları kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Silifke İlçesi’nin Keben Mahallesi’nde 5 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda sağanak yağışlardan dolayı yolun bir bölümünde 100 metrelik bir çökme meydana geldi. Bölgede 15 gün boyunca çalışma gerçekleştiren ekipler, yolun çöken kısmını 150 kamyon kuru dolgu malzemesiyle doldurduktan sonra dökülen 100 ton asfalt ile hızla onararak, hem üreticileri hem de yurttaşları mağdur etmedi.

Temur: “Bu yol zor şartlarda yerine getirildi”

Keben Mahalle Muhtarı Murat Temur, sağanak yağışlardan dolayı bölgedeki 100 metrelik yolun, bulunduğu yerden yaklaşık 3 metre aşağıya doğru kaydığını belirterek, “Büyükşehir Silifke Koordinasyon Müdürlüğümüz geldi, yerinde incelemelerini yaptı. Aşırı çamur olduğundan dolayı bir ay civarı beklemek zorunda kaldık. 15 günlük bir çalışma sürecinde 5 mahalleye hitap eden yolumuz açıldı. Bu çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız’a, Koordinasyon Müdürlüğümüz’e ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanımız’a şahsım ve mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum. Ellerinden gelen mücadeleyi verdiler. Bu yol zor şartlarda yerine getirildi” dedi.

Derkuş: “Bizler her zaman yurttaşların, muhtarlarımızın yanındayız”

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ceren Derkuş, Koordinasyon Şube Müdürlükleri aracılığıyla yurttaşların ve muhtarların taleplerini değerlendirerek, kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Bir doğal afet sonucunda meydana gelen bu olay neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in de isteği doğrultusunda ekiplerimizle birlikte bu yolda yoğun bir çalışma yaptık. Sonucumuz da güzel oldu. Bizler her zaman yurttaşların, muhtarlarımızın yanındayız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.