Büyükşehir’den “Sandalyeni Kap Gel” konserleri

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 2:17 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 2:17 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her cuma ve cumartesi akşamları sürdürdüğü sosyal mesafeli konserlerini bu defa “Sandalyeni Kap Gel” sloganıyla Tarsus’tan Mut’a 8 noktada gerçekleştirdi. Büyükşehir, bir de “Sahilde Çocuk Partisi” düzenledi. Mersin’de kültür ve sanat, birbirine mesafeli her yaştan Mersinli’yi birleştiren bir güç oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, yeni normalleşme sürecinde Mersinliler’i her cuma ve cumartesi akşamları sosyal mesafeli konserlerde buluşturuyor. 13 Haziran’da başlayan konserler bu defa “Sandalyeni Kap Gel” sloganıyla Tarsus’tan Mut’a kentin 8 noktasında gerçekleştirildi. Büyükşehir, bir de “Sahilde Çocuk Partisi” düzenledi. Sosyal mesafeyi koruyan her yaştan Mersinli, şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Büyükşehir’in sosyal mesafeli konserleri 13 Haziran’da başladı

Yeni normalleşme sürecinde Mersinliler, kentin ve mevsimin tadını açık alanlarda çıkarmaya başladı. Mersinliler’in ilk tercihi sahiller oldu. Büyükşehir, yasak süresince Kültür Park’ı bir uçtan diğer uca yeniledi. 1 Haziran’la birlikte canlı bir sahil şeridine kavuşan Mersinliler, sosyal mesafeli konserlerle de Koronavirüs sürecinin etkilerini şarkılarla atlatıyor. 13 Haziran’da Kültür Park Amfi Tiyatro’da başlayan açık hava konserleri Babalar Günü’nde ve YKS sonrasında da özel konserlerle sürerken, şehrin farklı noktalarında yapılan konserler her cuma ve cumartesi akşamları Mersinliler’i ağırlıyor.

Konserler Tarsus’tan Mut’a kentin 8 noktasına taşındı

Sahil şeridi ve piknik alanları, kamp sandalyelerini alıp açık havanın tadını çıkaran Mersinliler’e ev sahipliği yaparken, Büyükşehir’in sahilde gerçekleştirdiği konserler de vatandaşların daha güzel vakit geçirmesini sağlıyor. Büyükşehir, bu defa “Sandalyeni Kap Gel” sloganıyla bir çağrıda bulunarak, konserleri 2 gün boyunca Tarsus’tan Mut’a kentin 8 noktasına taşıdı.

Çocuklar için “Sahilde Çocuk Partisi” düzenlendi

Yenişehir İlçesi Kültür Park Amfi Tiyatro’da çocuklar için de “Sahilde Çocuk Partisi” düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, etkinlikleri ile her yaştan insana hitap ediyor.

Sahnede çocuklar için hulahoplarla sosyal mesafeli alanlar kuruldu. Palyaço eşliğinde dans eden çocuklar, Masal Anlatıcısı Güzide Nur Karkıner’in anlattığı “Elma Ağacının Gizli Kalbi” adlı masalı ise büyük bir dikkatle dinledi. Sosyal mesafe korunarak heykel, ayna, deve-cüce ve renklerle toplar oyunlarını oynayan çocuklara sürpriz hediyeler verildi.

Aynı saatlerde kentin farklı noktalarında müzik sesleri yankılandı

Konserlerin ilk durağı ise Yenişehir İlçesi Bizden Kafe yanı oldu. Sandalyesini kapıp açık alanın tadını çıkaran Mersinliler, Grup Yazı Tura Konseri’nde Türkçe pop-rock şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederken, sosyal mesafeyi koruyarak D&S Dans Akademi ve Sanat Merkezi’nin dans gösterisine de katıldı. Aynı dakikalarda Tarsus İlçesi Kültür Park’ta Grup Duvar sahne aldı. Yemyeşil ortamda ağaçlar altında gerçekleştirilen rock müzik ağırlıklı konsere gençler büyük ilgi gösterdi.

Erdemli İlçesi Arpaçbahşiş Mahallesi kumsalları ise “Kumsal Partisi DJ Performansı ve Karaoke” sahnesi oldu. Büyükşehir’in etkinliği Erdemli’nin sahillerini canlandırdı, yazlıkçıların eğlence kaynağı oldu. Gençler DJ performansıyla coşku dolu dakikalar yaşarken, çocuklar da sevilen çocuk şarkılarıyla karaoke etkinliğinde doyasıya eğlendi.

Konser coşkusu Tarsus’tan Mut’a kadar uzandı

Cumartesi günü ise Mersinliler hafta sonunun tadını yine Büyükşehir’in konserlerinde çıkarttı. Sandalyesini kapan kent merkezindeki Mersinliler, Mezitli ve Yenişehir ilçelerindeki konserler ve dans gösterilerinde buluştu. Mezitli İlçesi Adnan Menderes Bulvarı Babil Kavşağı civarındaki alanda Haluk Şaş ve Kilikya Band Konseri ile dans gösterisi gerçekleşirken, Yenişehir İlçesi Bizden Kafe Yanı’nda yer alan çim alan da Sunset Band Konseri ve dans gösterisine sahne oldu. Aynı saatlerde Tarsus İlçesi Kültür Park’ta Tamay Özaltun Konseri, Mut İlçesi Çınaraltı Parkı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Konseri ile Halk Oyunları Topluluğu Gösterisi gerçekleşti. Silifke İlçesi Susanoğlu Halk Plajı’ndaki yazlıkçılar ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri’nde buluştu.

“Bu zor günlerde insanlar sahilde güzel vakit geçiriyor”

Grup Yazı Tura Konseri’nde katılan Mersinliler’den Özge Aslanyürek, bu tarz etkinliklerin kenti canlandırdığını ve kente değer kattığını söyledi. Konserde bulunmaktan büyük bir keyif duyduğunu belirten Aslanyürek, “Bugün burada Mersin için çok güzel bir etkinlik yaşanıyor. Bu zor günlerde insanlar sahilde güzel vakit geçiriyor. Bu yüzden Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz, çok güzel vakit geçiriyoruz” dedi.

“Arkadaşıma ‘sandalyeleri kapalım, biz de konseri izleyelim’ dedim”

Cem Aktarla da “Sandalyeni Kap Gel” çağrısına kulak vererek, arkadaşlarıyla birlikte konserlerdeki yerini aldı. Kentte kültür ve sanat etkinlikleri görmekten memnun olduğunu vurgulayan Aktarla, “Her şey çok güzel, gayet keyifli gidiyor. Arabamın arkasında 2 tane sandalyem vardı. Arkadaşıma ‘sandalyeleri kapalım, biz de konseri izleyelim’ dedim. Başkanımız’a sanata ve spora gösterdiği ilgiden ve destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.