Büyükşehir eşit toplum için çalışıyor

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 8:59 am - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 11:02 am

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Katılımcılık Odaklı Bir Çalışma: Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Gösterge Temelli İzlenmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen sunum ve odak grup görüşmelerinin ikincisinde Adana Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri 75. Yıl Sanat Galerisi’nde bir araya geldi.

Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği’nin (KÖVED) yürüttüğü ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) Hibe Programı kapsamında yapılan çalışmanın ikinci oturumu Adana Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticileriyle gerçekleştirildi.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN ÖNEMİ

Proje Koordinatörü Çiğdem Güvercin Dağdelen’in projeyi tanıttığı toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Türkan Eşli, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ülkü Tolunay, konuşmalarıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine değindi.

Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Nurcihan Temur ile Yerel Yönetimler ve Hukuk Uzmanı Avukat Özlem Kara tarafından gerçekleştirilen interaktif sunumun ardından odak grup görüşmelerine geçildi.

Odak gruplarda bir araya gelen Adana Büyükşehir Belediyesi yöneticileri konuyla ilgili deneyimlerinden hareketle birimlerinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve katılımcılık konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı ve kadın dostu bir Adana için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.