Büyükekşi’nin Ali Koç’a ‘yapılmadı’ dediği görüşmenin görüntüleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 10:38 am - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 10:58 am

Galatasaray -Antalyaspor maçının hakemlerinin yaptığı görüşmenin kaydı sızdı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “TFF Başkanına bu konuyu sordum. Böyle bir toplantı olmadığını söyledi” demişti.

TFF Hakem ve Eğitim Danışmanı Hugh Dallas’ın Galatasaray -Antalyaspor maçının hakemleri Abdulkadir Bitigen ve Özgür Yankaya ile yaptığı değerlendirme toplantısı nın görüntüleri ortaya çıktı.

Galatasaray söz konusu maçın 9. dakikasında Tete’nin yerde kalmasıyla penaltı kazanarak 1-0 öne geçmişti.

“BUNU NEDEN YAPTIĞIMI SORGULUYORUM”

Sosyal medyaya düşen görüntüler bir anda gündem oldu. Görüntülerde TFF Hakem ve Eğitim Danışmanı Hugh Dallas’ın Abdulkadir Bitigen’e “Temasın hala penaltı olduğunu düşünüyor musun?” diye sorduğu, Bitigen’in ise “Küçük bir temas var. Penaltı olduğunu düşünmüyorum” yanıtını verdiği görülüyor.

Özgür Yankaya ise “Hakem ekrana geldi ve pozisyonda bir şey görmediğini söyledi. Hata yaptım. Penaltı için itiraz eden oyuncular vardı. Odada hangi ruh halinde olduğumu hatırlamaya çalışıyorum. Bunu neden yaptığımı ben de hala sorguluyorum” diyerek pozisyonun penaltı olmadığını itiraf ediyor. Hugh Dallas’ın ise, “Size defalarca söyledim, küçük temaslarda basit penaltı vermiyoruz” sözleri dikkat çekiyor.

ALİ KOÇ BÜYÜKEKŞİ’YE SORDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Ali Koç tartışmalı konuya ilişkin 2 hafta önce yaptığı basın açıklamasında, “Ben bu konuyu TFF Başkanı’na sordum. Böyle bir toplantı olmadığını söyledi. Ben bilerek siz de katılmışsınız demedim. O maçtan beri toplantı yapılmadığını ifade etti. Halbuki kendisi de katılmış. Nasıl bu ortamda rekabet edeceğiz. Bu kayıtlar TFF’nin elinde bulunmaktadır. Bunların açıklanmasını ivedilikle istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hakkında suç duyurusu

Kaynak: TELE1