Büyükçekmece’deki sır kazıda cesedi bulunan Murat Kartal’ın son anları ortaya çıktı

Yayın tarihi: 7 Şubat 2022 Pazartesi 10:26 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 10:26 pm

Büyükçekmece‘de boş bir arazide yapılan kazıda cesedi bulunan Murat Kartal‘ın son anları ortaya çıktı. Görüntüler Kartal’ın olay yerine olay yerine sivil polislerce götürüldüğü görülüyor. Sivil polislerden birinin Murat Kartal’la sohbet ettiği diğerinin ise araçta bekleme halinde olduğu görülüyor.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Büyükçekmece ilçesi Pınartepe Mahallesi’nde bulunan boş bir arazide iş makinalarıyla yaptığı kazıda Murat Kartal’ın cesedine ulaşılmıştı.

Uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen Baybaşin ailesi üyelerinden Edip Fırat Baybaşin’in 2015’te çıkan bir kavgada komşusu Murat Kartal tarafından öldürüldüğünü ve bu nedenle cezaevine giren Murat Kartal’ın tahliyesinin ardından Anadolu yakasındaki evine 20 Ocak’ta 2 polis gelmiş ve sivil olan polislerin kimliklerini göstererek hakkında bir şikayet olduğunu öne sürerek Murat Kartal’ı karakola götüreceklerini söyleyerek adı Zindaşti davasında da geçen Yavuz Yavuztürk’ün ofisine götürdüğü ortaya çıkmıştı.

İstanbul’daki ‘sır’ kazı için Zindaşti ve uyuşturucu baronları iddiası

MURAT KARTAL’IN SON ANLARI

Oda TV’den Uğur Can Biçer’in haberine göre, Sivil polislerce götürülen Murat Kartal’ın cesedi kelepçeli bir şekilde gömülmüş olarak Cuma günü bulunmuştu.

Sivil polislerin Murat Kartal’ı polis aracına bindirdikleri anların görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde sivil polislerden birinin Murat Kartal’la sohbet ettiği, diğer polisin araçta bekleme halinde olduğu görüldü.

İstanbul’daki gizemli kazının nedeni belli oldu