Büyükçekmece’deki cinayette Murat Kartal’ın son ses kaydı: Neden arabada dolaşıyoruz

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 8:22 am - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 12:11 pm

Büyükçekmece’deki kazıda cesedi bulunan Murat Kartal‘ın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Kartal’ın son ses kaydına ulaşıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Büyükçekmece Pınarbaşı Mahallesi’ndeki kazılarda Murat Kartal’ın cesedinin bulunmasıyla ilgili detaylar belli oluyor.

Olayla ilgili, soruşturmayı derinleştiren ekipler, Murat Kartal’ın cesedin bulunduğu alanın yakınlarındaki Yavuz Yavuztürk’e ait villada sorgulanıp işkence gördükten sonra elleri ve ayaklarını bağlayıp, yüzüne sert bir cisimle vurarak öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Cesedin sol bilek kısmında kelepçe olduğu, ayak ve ellerinin iple bağlandığı ve kafasına ise poşet geçirildiği kaydedildi. Ekiplerce villada yapılan inceleme ve aramalarda kan izlerine rastlandığı öğrenildi. Murat Kartal’a ait olduğu düşünülen cesedin kimlik ve ölüm sebebinin resmi olarak belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’nda ki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

İstanbul’daki ‘sır’ kazı için Zindaşti ve uyuşturucu baronları iddiası

SON SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI

İHA’da yer alan habere göre ise, Kartal’ın son ses kaydına ulaşıldı. Kartal’ın, öldürülmeden dakikalar önce kendi telefonuna aktardığı ses kaydında, sahte gözaltı formülüyle kendini evinden alarak hasımlarına teslim eden polis memurları E.Ö. ve F.E. arasında geçen diyaloglar ortaya çıktı.

Ses kaydında, hasım olduğu Baybaşin ailesinin fertlerine teslim edilmeden dakikalar önce polislerle maktulün arasında geçtiği iddia edilen konuşmalar yer alıyor. Polisler tarafından uzun süre gezdirilirken tedirgin olduğu ses tonuna yansıyan Murat Kartal’ın, polislerle aralarında geçen konuşmayı ses kaydına alarak ailesine attığı öğrenildi.

Murat Kartal ile polis ekipleri arasındaki diyalogda polis memurunun, “Sen silahtan dolayı mı sıkıntı yapıyorsun?” sorusu üzerine Kartal’ın, “Abi silahtan sıkıntı yapmıyorum. Aldığım yer belli yani. Sıkıntı değil de ama niye böyle arabada geziyoruz. Onu anlamıyorum” cevabını verdiği ‘polis ekibinin’ ise “Müsterih ol” karşılığını verdiği görülüyor.

Büyükçekmece’deki sır kazıda cesedi bulunan Murat Kartal’ın son anları ortaya çıktı

Murat Kartal’ı kelepçeli gömmüşler!

KARTAL CİNAYETİ

Büyükçekmece’deki boş bir arazideki kazıdan çıkan cinayetin ardında 2 şüpheli polis ve uyuşturucu baronlarının olduğu iddia edilmişti. Baybaşin ailesi üyelerinden Edip Fırat Baybaşin’in 2015’te çıkan bir kavgada komşusu Murat Kartal tarafından öldürüldüğü ve bu nedenle cezaevine giren Kartal’ın tahliyesinin ardından öldürüldüğü belirtilmişti.

İstanbul’daki gizemli kazının nedeni belli oldu