81 at itlaf edildi… Büyükada karantinaya alındı! İmamoğlu’ndan açıklama

Yayın tarihi: 19 Aralık 2019 Perşembe 11:37 am - Güncelleme: 19 Aralık 2019 Perşembe 12:56 pm

Büyükada’da Ruam hastalığı tespit edilen 81 at itlaf edildi. Kaymakamlık, Adalar’da karantina tedbirleri kapsamında ilçeye hayvan giriş çıkışının durdurulduğunu açıkladı. Kaymakamlığın bu açıklaması; Büyükada’da kazılan ve gizemi çözülemeyen iki büyük çukur için “İtlaf edilen atlar için mi kazıldı” sorusunu akıllara getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükada’da atların itlaf edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

AA’nın haberine göre; Adalar Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*İlçemizde bulunan bütün tek tırnaklılar (At, Merkep, Katır), ilgili mevzuatı gereğince yılda iki kez olmak üzere ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde sağlık taramasından geçirilmektedir.
Bu yıl sonbahar mevsiminde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz tarafından tek tırnaklıların sağlık taramasından geçirilmesi ve yapılan tahliller sonucunda, Büyükada’daki bazı atlarda Ruam hastalığı tespit edilmiştir.

*At, merkep, katır gibi tek tırnaklı hayvanlarda görülen Ruam hastalığının tedavisi ve aşısı bulunmadığından, hastalık tespiti yapılan hayvanların ilgili mevzuat gereği itlaf edilmesi gerekmektedir.

*Bu nedenle tahlil sonuçları kesinleşen ve tedavisi bulunmayan hastalığa yakalandığı tespit edilen 81 adet at, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca itlaf edilmiştir. Tahlil sonuçları kesinleşmeyen tek tırnaklıların işlemleri ise devam etmektedir.

*İlçemiz dahilinde uygulanan karantina tedbirleri kapsamında ilçeye hayvan giriş çıkışı durdurulmuştur.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükada’da atların itlaf edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

İmamoğlu: “Adalar’da birçok ihmal edilmiş konu var. Bu yılın ilk yarısında sorunların yüzde 90’ı çözülmüş olacak. Fayton konusu da bunun başında” dedi.

GİZEMLİ ÇUKURLAR ATLAR İÇİN Mİ?

Adalar Kaymakamlığının bu açıklaması Büyükada’da kazılan ve gizemi çözülemeyen iki büyük çukuru getirdi. Çevik kuvvet polisinin de çevresinde önlem aldığı çukurların, itlaf edilen atlar için hazırlanıp, hazırlanmadığı yanıt bulamadı.