Erdoğan ile Davutoğlu arasında tartışma yaratan üniversiteye haciz geldi!

Yayın tarihi: 11 Aralık 2019 Çarşamba 12:40 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2019 Çarşamba 1:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu arasından tartışma yaratan İstanbul Şehir Üniversitesi’ne dün haciz işlemi yapıldığı ortaya çıktı.

Kavga sertleşiyor! ‘Mal varlıkları araştırmalı’ diyen Davutoğlu’ndan sonra Özdağ: Cumhurbaşkanı derhal bankalara talimat vermeli

Gazeteci Dinçer Gökçe, sosyal medyada yaptığı açıklamada, kasadaki 6 bin 390 TL’nin yanı sıra çok sayıda eşyanın da haczedildiğini belirtti.

Gökçe, haciz tutanağıyla birlikte şu mesajları paylaştı:

Davutoğlu, kendisine dolandırıcı diyen Erdoğan’a yanıt verdi: Mal varlıkları araştırılsın

“Halkbank’a olan 417 milyon liralık kredi borcu ile siyasetin de gündeminde olan İstanbul Şehir Üniversitesi’nde dün haciz işlemi yapıldı. Bir promosyon firması, ödemesini tahsil edemeyince üniversitenin binasında dün fiili haciz yaptı. Kasadaki 6.390 TL’nin yanı sıra çok sayıda Çok sayıda eşya da haczedildi.

Kasadaki para dosyaya alınırken, eşyalar yeddi emin olarak üniversitenin mali işler direktörüne yeddi emin olarak teslim edildi. Üniversiteye ait görünen Tuzla ve Kartal’daki 16 parsele de haciz şerhi işlendi.”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’i dolandırıcılıkla suçlayarak, “Şehir Üniversitesi’nin tahsisini başbakanlığım döneminde ben yaptım. Tahsisini ben yaptığım halde malum zat başbakan olunca bunu mülkiyet devrine dönüştürdü. Bu yapılamaz. Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü hiçkimseye bırakmıyorlar. Hani bunlar dürüstü. Bu mülkiyet devrini yaparken yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Bitmedi; bunlar Halk Bankası’nı da dolandırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullanmıştı. Davutoğlu da suçlamların ardından Erdoğan’a çağrı yaparak, Başbakan ve Cumhurbaşkanlarının kendileri ve ailelerinin mal varlıklarının araştırılmasını talep etmişti.

Erdoğan’dan eski yol arkadaşlarına: Bunlar dürüst değil