Gözaltına alınan LGBTİ+ aktivistler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 7 Mart 2021 Pazar 2:50 pm - Güncelleme: 7 Mart 2021 Pazar 7:31 pm

Çağdaş Hukukçular Derneği, Büyük Kadın Buluşması’nın ardından gözaltına alınan LGBTİ+ aktivistler tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi. Hakimlik tarafından sorguları tamamlanan dokuz kişiden Yıldız İdil Şen ve Güneş Çetin hakkında 1 ay süreli ev hapsi kararı verildi. Aralarında fotomuhabir Şener Yılmaz Aslan’ın da olduğu yedi kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Dün (6 Mart Cumartesi) İstanbul Kadıköy’de 8 Mart Kadın Platformu çağrısıyla düzenlenen Büyük Kadın Buluşması’nın ardından gözaltına alınan LGBTİQ+ aktvistleri tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi.

Kadınlar Kadıköy’de: Özgür bir gelecek, özgür kadınlarla gelecek

Gözaltına alınanları takip eden Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“6 Mart Kadıköy eyleminde gözaltına alınan kadınlar Anadolu Adliyesi’ne çıkartıldı. Tamamı savcılık tarafından ifadeleri alınmaksızın tutuklanmaları talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Sorgu için adliyeye geçiyoruz.”

NE OLMUŞTU?

8 Mart Kadın Platformu çağrısıyla kadınlar dün Kadıköy’de bir araya geldi. Eylemden sonra polisin alandan ayrılmak isteyen LGBTİQ+ bireyleri taksiden çıkarılarak gözaltına almak istemesine kadınlar tepki gösterdi. 9 LGBTİQ+ aktivisti “görevli memura görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla gözaltına alındı.

Polis müdahalesini görüntüleyen foto muhabiri Şener Yılmaz Aslan da ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.