Büyük ihmal…. Milli Takım’da koronavirüs sayısı 12’ye yükseldi

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 10:02 am - Güncelleme: 2 Nisan 2021 Cuma 10:02 am

A Milli Takım’da yer alan 4 futbolcunun daha Covid 19 test sonucu pozitif çıktı. Ay Yıldızlı ekipte toplam vaka sayısı 12’ye yükseldi.

2022 Dünya Kupası Elemeleri için toplanan A Milli Takım kadrosunda Covid-19’a yakalanan futbolcu sayısı artıyor. Hollanda, Norveç ve Letonya maçları için aday kadroya 28 futbolcu davet edilmişti. Daha sonra eklenenlerle 32 oyuncu kampa katılmış oldu.

Maçlar devam ederken İrfan Can Kahveci, Nazım Sangare, Merih Demiral, Zeki Çelik, Cenk Tosun, Kaan Ayhan, Dorukhan Toköz ve Emre Kılınç; Covid-19 testi pozitif çıktığı için kadrodan çıkartıldı.

Son oynanan Letonya maçının ardından 4 futbolcunun daha testi pozitif çıktı. Covid-19’a yakalanan ve yurt dışında forma giyen bazı oyuncular henüz kulüplerine dönmedi.

Tedavilerine bir süre Riva Hasan Doğan Tesisleri’nde devam edecek bu isimler 1 hafta içinde Türkiye’den ayrılacak.

BÜYÜK İHMAL

Habertürk’te yer alan habere göre; Süper Lig’de 30. hafta maçları tamamlandıktan hemen 1 gün sonra A Milli Takım, Riva’daki Hasan Doğan Tesisleri’nde toplandı. Kulüplerinden gelen futbolculara sabah saatlerinde Kovid-19 testleri yapıldı. Bu noktaya kadar prosedür olması gerektiği gibi uygulandı. Ancak yapılan testlerin sonuçları beklenmeden tüm oyuncuların bir araya getirilmesi, ihmalin başlangıcı oldu.