Büyük başarı! 3 Türk takımı ilk 16’da

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 2:04 am - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 2:04 am

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nin oynanan son grup maçlarında Türk takımları büyük bir başarı elde etti. Fenerbahçe, Avrupa Ligi grubunu namağlup lider olarak tamamlarken Başakşehir ve Sivasspor da Konferans Ligi gruplarını lider olarak bitirdi.

Avrupa kupaları tarihinde ilk kez, aynı sezonda üç Türk takımı grubundan çıkmayı başardı. UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nda Fenerbahçe, Dinamo Kiev’i 2-0 yenenerek namağlup olarak son 16 turuna yükseldi.

Namağlup lider Fenerbahçe Avrupa Ligi son 16 turunda

UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarında yer alan Başakşehir ve  Sivasspor da son 16 turunda olmayı hak kazandı. Her iki takımda grupları lider olarak bitirdi. UEFA Avrupa Ligi H Grubu son maçında Macaristan’ın Ferencvaros takımını 1-0 yenen Trabzonspor ise grupta 3. olarak yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda devam edecek.

Başakşehir Konferans Ligi’nde son 16 turunda

EN ÇOK ÜLKE PUANI KAZANILAN SEZON OLDU

Türk takımlarının art arda başarısı ile Türkiye, puanını 10.8’e yükseltti. Ayrıca en çok ülke puanı kazanılan sezon rekoru da kırıldı. Daha önce 2012/2013 sezonundaki  rekor 10.2 puandı.  UEFA ülke puan sıralamasında Türkiye 31.100 puana ulaşarak 12. sıraya yükseldi.

Trabzonspor yoluna Konferans Ligi play-off turunda devam edecek

İLK KEZ AYNI SEZONDA ÜÇ TÜRK TAKIMI GRUPTAN ÇIKTI

Avrupa kupaları tarihinde ilk kez, aynı sezonda üç Türk takımı da grubundan çıkmayı başardı.

 

Çekya’dan puanla dönen Sivasspor son 16 turunda