Büyük bankalar kripto para çıkarmaya çalışıyorlar

Yayın tarihi: 14 Haziran 2021 Pazartesi 9:29 am - Güncelleme: 12 Haziran 2021 Cumartesi 11:30 am

ABD başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde yer alan en büyük bankalar kripto para çıkarmaya çalışıyor. Yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen kripto paralara ilgi artıyor.

Kripto para dünyasında özellikle son dönemlerde birçok olumsuz gelişme yaşanıyor. Çin başta olmak üzere artan yoğun ilgi aynı şekilde fiyatların yükselmesine neden oluyor. Özellikle El Salvador bu konuda hiç beklenmeyen bir gelişmeye bile imza atmıştı. Ülkede Bitcoin resmi para ilan edildi.

Tüm bu gelişmeler üzerine Hindistan Merkez Bankası kripto paraları resmi olarak tanıyacağının sinyallerini verdi. Dönüşüme uyum sağlamak isteyen tüm ülkeler buna benzer çalışmalara devam ediyor. Şimdi ise sıra bankalara gelmiş gibi görünüyor.

kripto para

ABD’nin en köklü bankaları içerisinde yer alan State Street Bankası, dijital varlık kurmak istiyor. Küresel çapta en iyiler içerisinde yer alan bu kuruluş böylece tarihi bir adım atmış oldu. Elbette bankaların ilgisi bu kadarla sınırlı değil.

 

State Street kendi kripto parasını kurmak istiyor. Böylece bu banka hem dijital varlıklara hem de kripto para piyasasına odaklanmayı amaçlıyor. ABD merkezli finans şirketi olan State Street, geleceği şekillendirmek istiyor. CEO Ron O’Hanley tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa müşterilerin piyasaya artan ilgisi böyle bir karar alınmasını sağladı.

Merkeziyetsiz porno platformu kuruldu: Kripto paralar erotik sitelerde kullanılacak

PayPal ile başlayan ve ödeme sistemlerine Bitcoin gibi kripto paraların eklenmesini sağlayan bu ilgi giderek artıyor. Bankacılık sektöründen ulaşıma kadar neredeyse her alanda kripto paralara yönelim var. Peki siz bu ilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?