Bütçeye para cinsi itirazı: Başkan Katar Riyali mi Türk Lirası mı?

Yayın tarihi: 11 Aralık 2020 Cuma 3:00 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma 3:00 pm

Meclis’te 2021 yılı bütçesinin para cinsi belirtilmeden milletvekillerinin oylamasına sunulmasına CHP’li Mahmut Tanal’dan itiraz geldi. Tanal, tepkisini, “Katar Riyali mi, Türk Lirası?” sözleriyle dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu’nun dünkü birleşiminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2021 yılı bütçesi görüşüldü. İlgili bakanlık ve kuruluşların bütçesi, milletvekillerinin oylamasına sunulurken para cinsinin Türk Lirası olarak belirtilmemesine CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’dan itiraz geldi.

‘DOLAR’LI İTİRAZA YANIT GELMEDİ

Meclis Başkan Vekil Nimetullah Erdoğmuş’un, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) 2021 yılı için ayrılan bütçenin rakamlarını okutup oylamaya sunduğu sırada araya giren CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Sayın Başkan, bu dolar olarak mı, TL olarak mı?” diye sordu.

“TÜRK LİRASI EFENDİM…”

Erdoğmuş, Tanal’a cevap vermeden Nükleer Düzenleme Kurumu’nun bütçe rakamlarını okutup oylamaya sundu. Tekrar araya giren Tanal, bu sefer de “Sayın Başkanım, bu Katar Riyali mi, Türk Lirası mı?” sorusunu yöneltti.

Bu soru karşısında Meclis Başkan Vekili Erdoğmuş, Tanal’a “Türk Lirası efendim, Türk Lirası” cevabını verdi.