Bütçe görüşmelerinde ‘uyuşturucu’ tartışması! Sedat Peker hatırlatılınca AKP’li vekil hakarete başladı

Yayın tarihi: 1 Kasım 2022 Salı 3:11 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2022 Salı 3:11 pm

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Süleyman Soylu’nun açıklamalarını eleştirmesi üzerine araya AKP’li vekil Salih Cora girince tartışma çıktı. Kılıçdaroğlu’nun sözleri için ‘yalan söylüyor’ diyen Cora’ya CHP’li vekiller tepki gösterdi. CHP’li Yıldırım Kaya’nın Sedat Peker’in Trabzon’daki çalışmalarını hatırlatması üzerine Cora, “İspatlamayan şerefsizdir” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto Teşkilatı’nın 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2023 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan görüşme esnasında yaptığı konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “uyuşturucu” ile ilgili açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Emecan, “Sorun çok derin ve büyük acılı bir sorun. Uyuşturucu ile ilgili asıl kaynağında mücadele edilmesi gerekiyor. Ama etmiyorsunuz. Dün gece Sayın Genel Başkanımız, bir video ile bu konuya dikkat çekti, uyuşturucu ile mücadeleye. Yasal düzenlemelerle, ki bu konuda iktidarınızı çok uyarmamıza rağmen; ülkeye girmesine izin verilen kaynağı belirsiz kara paranın başımıza uyuşturucu kullanımının artmasında nasıl bir bela olduğunu Sayın Genel Başkanımız anlattı. Ne tesadüftür ki uyuşturucu baronları ile boy boy resimleri çıkan İçişleri Bakanınız Sayın Süleyman Soylu, çok rahatsız olmuş ki anında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı üzerinden genel başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunmuş.” dedi.

CORA KILIÇDAROĞLU İÇİN ‘YALAN SÖYLÜYOR’ DEDİ

AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları için “Yalan söylüyor” demesi tartışmayı başlattı.

Emecan bunun üzerine, “Sana bir şey söyleyeyim mi Sayın Cora. Çok rahatsız olmuş ve rahatsız olmakta çok haklı. Rahatsız olmalı. Aslında hepiniz rahatsız olmalısınız bu durumdan. Sen Trabzon vekilisin. Ben geçen yıl, Rize’nin Güneysu ilçesine gittim. Cumhurbaşkanının memleketi. Orada karşımıza çıkan vatandaşların bana ilettikleri ilk problem ‘Uyuşturucu ile başımız belada, bize yardım edin’ dediler. Sen git önce bölgendeki uyuşturucu ile ilgili orunlara müdahale et” karşılığını verdi.

“ALÇAKLIKTIR, ŞEREFSİZLİKTİR”

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Sedat Peker ile fotoğrafı olan AKP’li isimleri hatırlattı. Kaya, Cora’ya; “Sedat Peker senin seçilmen için Trabzon’da hizmetler verdi, çalışma yaptı unuttuk mu?” dedi. Cora, Kaya’ya “İspatlamayan şerefsizdir” dedi. Kaya ise “Şerefsiz sensin” dedi. Cora, söz aldı ve şunları söyledi:

“Muhalefet, iktidar partisine açıkça hakaret edecek, iftiralarda bulunacak ve buna sessiz kalacağız. Başkanım, Yıldırım Bey ifadesinde şunu söylüyor, ‘Sen Trabzon’da Sedat Peker ile kol kola gezmedin mi?’ diyor. Bu alçaklıktır, şerefsizliktir ya.”

CHP’li Kaya da söz alarak, “Herhangi bir milletvekilinin, herhangi bir siyasi partinin genel başkanına yalancı demeye hakkı da yok, haddi de yok. Bu sözün geri alınmasını talep ettik ama Salih Cora bunu düzelteceği yerde, daha da ilerletti. Açık ve net. Sedat Peker’in açıklamaları” dedi.

Soylu Kılıçdaroğlu’na hakaret etti!