Bütçe görüşmelerinde Engin Altay’dan Canikli’ye et göndermesi! “Aldığın kasabın adresini merak ediyoruz”

Yayın tarihi: 5 Aralık 2022 Pazartesi 10:27 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2022 Pazartesi 10:27 pm

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin kırmızı et tüketimi üzerine verdiği rakamların üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Hangi kasaptan et alıyorsa o kasabın adresini hepimiz merak ediyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu‘nda gerçekleşen 2023 Yılı Merkezi Bütçesi görüşmelerinde AKP ve CHP arasında kırmızı et tartışması yaşandı.

KIRMIZI ET TÜKETİMİNDE “ÇOK AZ MİKTARDA” DÜŞÜŞ

AKP Grubu adına konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, yüksek enflasyona rağmen kırmızı et tüketiminde “çok az miktarda” bir düşüş olduğunu savundu. Nurettin Canikli konu hakkında, “Bir yıl önce kişi başı kırmızı et tüketimi 23.05 kilo iken son bir yılda 22.9 kiloya düşmüş. Yani aradaki fark son derece küçük. Yani kırmızı et tüketiminde bütün bu fakirlik edebiyatına rağmen bir azalma söz konusu değil. Tavuk eti bir yıl önce 22.7 kilo kişi başına tüketilirken son bir yılda tüketilen tavuk eti miktarı kişi başı 28 kilo. Bu tüketilmiş. Kim aldı bunu? 85 milyon vatandaş” şeklinde konuştu.

OTOMOBİL SATIŞINDA DÜŞÜŞ İTİRAFI

Canikli ayrıca bir yıllık dönemde otomobil satışlarında da 35 binlik bir düşüş yaşandığını belirterek bu düşüşün “ihmal edilebilecek kadar küçük” olduğunu savundu.
Canikli, “Otomobil satışları geçen yıl bir yıllık dönem içerisinde 737 bin 350 otomobil satılırken son 12 ayda satılan otomobil 702 bin. Azalma sadece 35 bin bir düşüş var. Yani ihmal edilecek kadar küçük bir düşüş” ifadelerini kullandı.

ENGİN ALTAY YANIT VERDİ

Nurettin Canikli’nin konuşması üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Canikli’ye bir soru sordu. Engin Altay, “Sayın Canikli’yi dikkatle dinledim. Şunu merak ettim, 85 milyon da merak ediyor. Hangi kasaptan et alıyorsa o kasabın adresini hepimiz merak ediyoruz” dedi.

Meclis’te tansiyon yükseldi! Numan Kurtulmuş’un konuşmasına engel