Burun estetiği yaptırmak istedi, ameliyattan çıkınca hayatının şokunu yaşadı

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2021 Cumartesi 10:48 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2021 Cumartesi 10:48 am

Avusturya’da yaşayan Güllü Gökçe isimli kadın burun estetiği yaptırmak için İstanbul’a geldi ancak ameliyattan sonra başına gelmeyen kalmadı. Yüzünde kalıcı hasaralar bırakılan ve ses telleri zarar gören Gökçe’yi ameliyat eden doktor ise, kadının rızası olmadan yapılan işlemler için “Sana düğün hediyem olsun” ifadelerini kullandı.

Avusturya’da yaşayan 25 yaşındaki Güllü Gökçe, evlilik arifesinde burun estetiği yaptırmak için İstanbul’da bıçak altına yattı ancak ameliyattan uyanınca hayatının şokunu yaşadı. İddiaya göre Op. Dr. Bilgehan Aydın, Gökçe’nin kulağından kıkırdak parçası alarak üst dudak ve çene estetiği de uyguladı. Ameliyat 1 saat sürmesi gerekirken 10 saat sürdü. Genç kızın dudağında ip parçası unutulurken, dudakta ve çenesinde kalıcı iz kaldı ve burunda kalıcı şekil bozukluğu oluştu. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre iki hafta boyunca ses telleri zarar gördüğü için konuşamayan Gökçe’ye, kendisinin rızası dışında birçok işlem yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İP PARÇASI UNUTULDU, AZ KALSIN KULAĞINI KAYBEDİYORDU

Ameliyattan çıkınca büyük bir şoka uğrayan kadının yüzü tanınmaz hale geldi. Hatalı yapılan ameliyat sonrası kulakta, çenede ve dudakta enfeksiyona ve yoğun kanama gerçekleşti. Genç kadının dudağında ameliyattan sonra işlevi olmayan uzunca bir ip parçası unutuldu. Dudakta ve çenesinde kalıcı iz kalan Gökçe’nin burnunda da kalıcı şekil bozukluğu oluştu. Gökçe, kulağında toplanan kan yüzünden kulağını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 2 hafta boyunca ses tellerinde meydana gelen zarar nedeniyle konuşamadı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nişanlı olan Güllü Gökçe, yaşadığı travma nedeniyle düğününü erteledi. Avusturya’ya dönen genç kadın yaşadığı enfeksiyondan dolayı yeniden ameliyat olmak zorunda kaldı. Psikolojik olarak bunalıma giren Güllü Gökçe, nefes darlığı ve tutam tutam saç dökülmesiyle de karşılaştı.

SAVCILIK OLAYA EL KOYDU

Doktor Bilgehan Aydın başarısız operasyondan sonra Nişantaşı’ndaki muayehanesini kapatırken, Güllü Gökçe ise avukatı aracılığıyla Doktor Bilgehan Aydın ve ameliyatın gerçekleştirildiği özel hastane hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, genç kız ayrıca maddi ve manevi tazminat davası açmak için harekete geçti.

“BUNLAR DA SANA DÜĞÜN HEDİYEM”

İddiaya göre; ameliyatla ilgili ön bilgilendirme operasyonun gerçekleştirildiği özel hastanenin lavabosunda yapıldı. Doktor Bilgehan Aydın, yapacağı operasyonu elindeki keçeli kalemle lavabonun fayanslarına çizerek anlattı. Aynı kalemi yüzünde de kullandı. Yaşadıklarını anlatan Güllü Gökçe, hayatının zindan olduğunu belirterek, “Benim hayatımla, benim vücudumla kendi kafasına göre oynadı. Rızam olmadan yapılan çene ve dudak estetiğini de yaptıktan sonra, ‘Bunlar da sana düğün hediyem’ diyerek dalga geçti. Hiçbir açıklama yapmadan arkasına bakmadan kaçmayı tercih etti” diye konuştu.