Burun Estetiği Son Dönemin Popüler İhtiyacı

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 2:22 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2021 Perşembe 2:23 pm

Burun estetiği her insanda farklı sorunlar eşliğinde uygulanabilen ve estetik görünümle daha güzel olmasını sağlayan rinoplasti işlemidir. Rinoplasti genel bakımdan burun ameliyatlarına verilen isimdir. Cerrahi bir operasyon olmasına rağmen kozmetik ameliyat olarak ta anılması doğru bir söylemdir. Fakat burun ameliyatları son dönemde popüler bir ihtiyaç gibi algılanmasına rağmen gerçekte solunum sıkıntısı yaşayan kişiler için estetik dışında gerekli bir ihtiyaç olarak ta bilinmektedir. Bu yüzden tek bir açıdan düşünülmemesi gereken bir konudur. Burun insanın yüz tipini doğrudan değiştirebilen bir organdır. Bu nedenle daha güzel bir görünüm kazanma açısından burun estetiği son dönemin en fazla uygulanan işlemi olarak bilinmektedir.

Burun Ameliyatlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiği ameliyatı nın genel bakımdan başarılı olduğunu gösteren durum hekimin uzmanlığıyla da ilişkilidir. Fonksiyonel anlamda başarılı sonuç elde edebilme açısından ameliyat esnasında burnunuzda eğiklik veya burun eti büyümesi gibi problemleriniz varsa mutlaka giderilmelidir. Aynı şekilde sinüzit problemlerinde de bu durum geçerlidir. Çünkü bu sorunlara dikkat edildiğinde burun estetiği yaptıran kişilerin daha rahat nefes alabildiği ve fonksiyonel özelliklerini aynen taşıdığı bilinmektedir. Estetik bakımdan burun ameliyatlarında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Çünkü bu işlem beraberinde dış görünümüz değişecektir. Fakat solunum sıkıntısı çekmek veya koku alma yetinizin yok olması önemli bir problem sayılır. Bu nedenle uygulanan işlemle ilgili bu iki durumun göz önünde bulundurulması gerekirsen korunmasına da özen gösterilmesi şarttır.

Burun estetiği cerrahı bu konuları en başından düşünerek ona göre uygulanabilecek en kolay metodu tercih etmektedir. Aynı zamanda yüz tipinize uygun olan şekli uyarlamaktadır. Her insanın yüz anatomisi farklıdır. Bu yüzden herkesin aynı burun modeline sahip olması doğru olmayacaktır. Estetik orantı bakımından yapılan inceleme sonrasında uygulanabilecek estetik operasyonu sağlanmaktadır. Geçmiş yıllarda yapılan burun ameliyatları süre açısından iyileşme kapsamında daha uzun sürmekteydi. Fakat yenilenen konforlu iyileştirme teknikleri bu sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlamaktadır. Bu yüzden eskiye nazaran daha fazla yaptırılan estetik ameliyatlar arasında yer almaktadır.

Estetik ameliyat denildiğinde geçmiş yıllarda sadece ünlü kişilerin yaptırdığı bir işlem gibi düşünmek mümkündü. Fakat son dönemde popülerliği artış gösteren estetik konularının normal insanlar tarafından daha fazla tercih edildiği bilinmektedir. Buna imkân tanıyan durumların başında fiyatları, yapılan estetiklerin görsel açıdan beğeni toplaması ve herhangi bir sorun oluşmamasıdır. Hatta birçok kişi yapılan estetik uygulamaları sonrasında kendine olan güveninin yerine geldiğini belirtmektedir.

Burun Ameliyatı Ne Kadar Sürede Yapılır?

Burun estetiği fiyatları kapsamında yapılan rinoplasti veya burun ameliyatları yapılması gereken müdahalelere ve tekniğe göre değişkenlik göstermektedir. Ortalama 2,5 saat süren burun ameliyatları kişinin yaşamakta olduğu problemlerle de bağdaşır. Mevcutta bir eğrilik, solun sıkıntısına yol açan et dokusu gibi problemler varsa süre uzayabilir. Uzmanlaşmış hekimler bu yönden her ayrıntıya dikkat ederek başlangıçta yaptığı incelemeye göre süre belirtmesi mümkündür. Aynı şekilde fotoğraflarla öncesi sonrası şeklinde size sunumlar da yapacaktır.

Kapalı ve Açık Rinoplasti Farkı Nedir?

Burun estetiği kapsamında yapılan ameliyatların farklı tekniklerle yapılabildiğini belirtmiştir. Kapalı ve açık burun ameliyatları hem hekimin tecrübesine hem de yapılacak kişinin tercihine bağlıdır. Kapalı burun ameliyatı veya rinoplasti tekniğinde burun ucundaki deliklerden yani iç kısımdan kesiler şeklinde uygulanmaktadır. Burun ucunun tam anlamıyla kaldırılmayacağı bu yöntem hızlı iyileştiren bir süreçte sunmaktadır. Özellikle burnunda et, kemik veya eğiklik olan kişilerin en çok tercih ettiği yöntemdir.

Burun estetiği kapsamında yapılan açık rinoplasti uygulaması ise estetik görünümün etkin bir şekilde kazandırıldığı tekniktir. Burun ucundaki asimetrik yapının giderilmesi kapsamında düşünülen açık ameliyat daha detaylı yapılmalıdır. Burnun üst kısmının açılması, dokunun yukarıya doğru çekilmesi bakımından burnu oluşturan tüm kıkırdak ve kemiklerin gözetime alınarak yapılması gereken bir işlemdir. Kıkırdak ve doku sabitlemeleri dikişlerle yapılarak istenen görünümün kazanılması bakımından tercih edilmektedir. Etkin bir değişiklik yapmak açısından açık burun ameliyatını tercih etmek daha akıllıcadır. Ameliyatı yapacak hekimin işinde profesyonel olması istenilen sonucun alınabilmesini açıdan çok önemlidir. Çünkü iyi bir uzman yapılacak ameliyatın gerçekten hangi yönde olması gerektiği kapsamında bilgi verebilir.