Bursaspor Basketbol Kulübü, Genel Kurul’a gidiyor

Yayın tarihi: 5 Mart 2021 Cuma 2:18 pm - Güncelleme: 5 Mart 2021 Cuma 2:19 pm

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, Seçimli Olağan Genel Kurul tarihi açıklandı. 14 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Frutti Extra Bursaspor’un Olağan Genel Kurul 1. Toplantısı, 20 Mart Cumartesi günü saat 15:00’de Barış Gençlik ve Spor Salonu’nda yapılacak.

Kulüp tarafından yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı:

“14/09/2020 tarihinde kuruluşu yapılan Bursaspor Basketbol Kulübü Derneğinin 4721 sayılı Türk Medeni Kanunun 62. Maddesi gereği kuruluşundan itibaren altı ay içinde ilk genel kurul toplantısının yapılarak zorunlu organlarının oluşturulması gerekmektedir. Bilindiği üzere ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle, İçişleri Bakanlığının “Dernek genel kurullarının ertelenmesine ilişkin durum doğrultusunda; daha önceden 01.12.2020 tarihine kadar yapılmaması kararlaştırılan, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin (genel kurul toplantıları dahil) 01.03.2021 tarihine kadar ertelenmesi gerektiği” emri ile derneklerin genel kurul toplantıları ertelenmiştir.

1 Mart 2021 günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında alınan kararlar çerçevesinde “Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikleri düşük, orta ve yüksek risk gruplarında; kişi başına 8 m² alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ilgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak yapılabilecektir.” maddesine binaen Bursaspor Basketbol Kulübü Derneğinin zorunlu organlarının oluşturulması için Kulübümüzün Olağan Genel Kurulu I. Toplantısı 20.03.2021 Cumartesi günü saat 15:00’de Barış Gençlik ve Spor salonunda yapılacaktır.”