Bursa’daki internet kesintisinin nedeni belli oldu! Akü yok

Yayın tarihi: 17 Ekim 2022 Pazartesi 5:27 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2022 Pazartesi 5:27 pm

Bursa’da internet altyapısını sağlayan şirkete çok sayıda kesinti şikayeti gelmesinin ardından yapılan incelemeler sonucunda S.Ç. ile K.K. isimli kişilerin servis kıyafeti giyerek santraldeki 400 aküyü çaldığı ortaya çıktı.

Bursa’da internet altyapısı sağlayan bir firmaya kullanıcılardan kesinti şikayetlerinin ardı arkası kesilmedi. Şikayetler üzerine santralde çalışma başlatan ekipler, internet sağlayan akülerin yerinde olmadığını tespit etti.

Şirket yetkililerinin ihbarı üzerine polis ekipleri çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde, S.Ç. ile K.K. isimli 2 kişinin teknik servis personeli kıyafeti giyip, panolarda ‘teknik bakım yapıyor’ izlenimi vererek, santrallerdeki 400 aküyü çaldığı tespit edildi. Polis ekipleri tarafından santrallerin çevresinde önlem alındı.

ESKİ ÇALIŞANLAR OLDUĞU BELİRLENDİ

12 suç kaydı olan S.Ç. ile 16 suç kaydı olan K.K’nin, altyapı firmasının eski çalışanları olduğu ortaya çıktı. İşten ayrıldıktan sonra kıyafet ve santral anahtarlarını teslim etmeyen S.Ç. ve K.K.’nin İstanbul’dan farklı zamanlarda kiraladıkları araçlarla Bursa’ya geldikleri belirlendi.

Toplamda 40 santraldeki 400 aküyü çalarak firmayı 1 milyon lira zarara uğratan S.Ç. ve K.K., polis ekiplerinin takibi sonucunda yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerini ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Apartman sakiniyle burun buruna gelen hırsız arkasına bakmadan kaçtı