Bursa’daki gizemli mezar ortalığı karıştırdı

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 12:50 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 12:57 pm

Bursa’da bir binanın önündeki mezar sosyal medyada gündem oldu. Mezarı sosyal medyada gündem olmasına neden olan, sevdiğine kavuşamayan bir kızın evlendiği gece öldüğü ve evin önüne gömüldüğü iddiası ile ilgili paylaşım 9,6 milyon kişi tarafından izlendi.

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde sırrı çözülemeyen mezar bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımı ile Türkiye’nin gündemine oturdu. 9,6 milyon kişinin izlediği videoda, “Bir kız, bu binada oturan bir oğlana aşıkmış. Hiçbir şekilde kavuşmalarına izin vermemişler. Kız, ince hastalığa yakalanmış. ‘Yeter ki evleneyim, kapısında öleyim’ diyormuş. Kızın haline acıyıp, iyileşir umuduyla evlendirmişler. Kapıya gelin geldiğinde, içeri bir adım daha atamadan son nefesini vermiş. Oturanlar değişmiş, bina değişmiş, mezar hep orada kalmış” ifadeleri yer aldı.

MAHALLE SAKİNLERİ İKİYE BÖLÜNDÜ

DHA’nın haberine göre, mezarın hikayesi sosyal medya kullanıcılarının yanı sıra mahalleliyi de ikiye böldü. Mahalle muhtarı hikayenin şehir efsanesinden ibaret olduğunu söyledi.

MEZAR 2 ASIRLIK, 2 FARKLI RİVAYET VAR 

İnegöl Belediyesi yetkilileri de söz konusu yerde bir mezar olduğunu, ancak kimin gömülü bulunduğunun bilinmediğini belirtti.

Halk arasında ‘gelin mezarı’ olarak bilinen mezarın 2 asırlık olduğunu ve 2 farklı rivayet bulunduğunu ifade eden yetkililer, bunlardan birinin ‘Kızı sevdiğine değil; başka birine vermişler. Kızın sevdiği de gelmiş hem damadı hem de kızı vurmuş. Kız da o bölgeye defnedilmiş’, bir diğerinin ise sosyal medyada da paylaşıldığı gibi ‘Gelin evlendiği akşam vefat etmiş ve defnedilmiş’ olduğunu söyledi. Yetkililer, mahallenin yaşlılarına göre ise bunun bir şehir efsanesinden ibaret olduğunu dile getirdi.

İşte Kraliçe Elizabeth’in mezar taşından ilk fotoğraf