Bursa’da yangın faciası! 8’i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 9 Kasım 2022 Çarşamba 1:35 am - Güncelleme: 9 Kasım 2022 Çarşamba 2:06 am

Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki bir binada çıkan yangında Suriyeli olduğu öğrenilen 8’i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Bursa Valisi Yakup Canbolat, “İçerideki tablo üzücü, hakikatten bizi çok üzdü. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Değirmenönü mahallesindeki bir binada çıkan yangında 8’i çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi. Bursa Valisi Yakup Canbolat yangının ilk değerlendirmelere göre sobadan kaynaklı çıktığını belirtti.

Hayatını kaybedenlerle ilgili savcıların olay yerine gelmesinin ardından adli işlemlerin ve incelemelerin başlayacağını söyleyen Canbolat, “Hakikatten bizi çok üzdü. Başımız sağ olsun” dedi.

Vali Canbolat yangına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İÇERİDEKİ TABLO ÜZÜCÜ”

“Maalesef bugün acı bir olay yaşıyoruz. 4 katlı binanın, dükkanların üzerindeki ilk katında 23.52 gibi itfaiyeye gelen bir ihbar sonucu yangın olduğu anlaşılıyor. İtfaiye ekiplerimiz hemen bölgeye intikal ediyor ve yangını söndürmeye çalışıyor. Ama maalesef ki yangın söndürüldükten sonra içerideki tablo üzücü. Bizleri hakikatten üzdü. İçeride 9 tane ceset var. Bunların 8’i çocuk 1 tanesi anne. 8 çocuğun 6 tanesi de içerideki aileye ait çocuklar. 2 tanesinin de yeğenleri olduğunu tespit ettik.”

“BABA DIŞARIDAN YANGINA MÜDAHALE EDERKEN DUMANDAN ETKİLENEREK HASTANEYE KALDIRILDI”

Baba dışarıda. Dışarıdan yangına müdahale ederken dumandan etkileniyor. Daha sonra 112 ekiplerimiz onu Kestel Devlet Hastanesi’ne kaldırmış. Sağlık durumu iyi. Ama içerideki yangında maalesef 9 tane Suriye kökenli insanımızı kaybettik burada. Ayrıca en üst katta oturan bir anne baba ve çocuk olduğu ve Suriyeli kökenli olduğu öğrenilen vatandaşımız da, insanımız da dumandan etkilenmiş. Onlar da 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Genel sağlık durumları iyi.

“ÇOCUKLARIN YAŞLARI 3 İLA 10 ARASINDA”

“Çocukların yaşları küçük. 3 ila 10 yaş arasında çocuklar. İtfaiyemizin ön tespitleri, sobadan kaynaklı olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. Yaralı yok sadece dumandan etkilenenler var. Sağlık durumları iyi. Savcılarımız da bölgeye intikal etmek durumunda. Savcılarımız gelince cesetlerle ilgili gerekli adli işlemler yapılmış olacak. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Allah beterinden korusun inşallah.”