Bursa’da ‘tiny house’lar için yıkım kararı! Ev sahiplerine 3 günlük süre

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 6:51 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 7:21 pm

Bursa’da tarımsal alana inşa edilen 122 “taşınabilir ev” (tiny house) için yıkım kararı verildi. Yıkım için gelen ekiplere direnen ev sahiplerine yetkililer 3 günlük süre tanındı.

Bursa’da Mudanya Belediyesi ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekiplerince, izin alınmadan tarımsal alana inşa edilen 122 tiny house’un yıkımına başlandı.

Mudanya Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Tarımsal amaçlı yapılarda ve tarım dışı arazi kullanımlarında izin alınması ve toprak koruma projelerine uyulması zorunludur. Tarımsal amaçlı yapılara ve tarım dışı arazi kullanımına izinsiz başlanılması, alınan izne uygun kullanılmaması veya hazırlanan toprak koruma projelerine uyulmaması halinde, yasal işlemler gerçekleştirilir ve yaptırımlar uygulanır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasına ve toprak koruma projelerine uyulmaması halinde hapis ve para cezası uygulanabileceği aktarıldı.

Bursa’da ‘tiny house’lar için yıkım kararı

3 GÜNLÜK SÜRE VERİLDİ

Ev sahipleri yıkıma gelen ekipler direndi. Ekiplerden kendilerine süre tanınmasını isteyen ev sahiplerine yetkililer 3 günlük süre tanıdı.
Öte yandan, tarım arazisine ev yapmanın Türk Ceza Kanunu’ndaki karşılığının 1 ile 3 yıl arası hapis cezasına tekabül ettiği, ayrıca 50 bin lira idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Yıkım sırasında ortalık karışmıştı! Valilikten ‘tiny house’ olayları için suç duyurusu

Kaynak: AA-İHA