Bursa’da Suriyeli kaçak dükkan sahibine baskın! Kilolarca sağlıksız süt ürünü imha edildi

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 1:06 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 1:10 pm

Bursa’da Suriyeli dükkan sahibinin kaçak süt ürünleri ürettiği dükkana yapılan baskında ele geçirilen 200 kilo peynir ve 10 kilo kaymak imha edildi. İş yeri sahibine 19 bin 295 TL idari para cezası uygulanırken yasal işlem başlatıldı.

Bursa’da Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çiftehavuzlar Mahallesi’nde Suriye uyruklu kişiye ait ruhsatsız iş yerine baskın düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı baskında, ruhsatsız iş yerinde, merdiven altı süt ve süt ürünleri üretimi yapıldığı tespit edildi.

SAĞLIKSIZ ÜRÜNLER YERLERDE

Demirören Haber Ajansı’nın aktardığına göre yapılan incelemede, yapım aşamasında olan ve piyasa sürülmeye hazır, peynir ve kaymak bulundu. Hijyen kurallarına uyulmaksızın, sağlıksız koşullarda üretilen bazı ürünlerin ise yerlerde olduğu görüldü.

Denetimler sonucunda, belediye temizlik ekiplerince toplanan 200 kilo peynir ve 10 kilo kaymağa imha edilmek üzere el konulurken, işletme sahibine ruhsatsız faaliyet gösterdiği gerekçesiyle belediye tarafından bin 295 TL, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce 18 bin TL olmak üzere, toplam 19 bin 295 TL idari para cezası uygulandı.

İş yeri hakkında da yasal işlem başlatıldı.

İstanbul’a kayıtlı olmayan Suriyelilerin süresi doldu