Bursa’da su krizi! Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı rakamları açıkladı

Yayın tarihi: 22 Mart 2023 Çarşamba 5:23 pm - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 5:23 pm

Vali Yakup Canpolat Bursa’nın 80 günlük suyu kaldığını söylerken Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yağmur miktarının yüzde 41 azaldığını açıkladı.

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi’nde 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle “İklim Değişikliği ve Doğal Afetler” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Bursa Valisi Yakup Canpolat, şehrin 80 günlük suyunun kaldığını söyledi. Şehirdeki barajların doluluk oranlarıyla ilgili bilgileri de paylaşan Yakup Canpolat şunları söyledi:

“ Bursa’nın su ihtiyacının yüzde 85’i Nilüfer ve Doğancı barajlarından, yüzde 15’i de durağan kaynaklardan sağlanmaktadır. Barajların yıllık su kapasitesine baktığımızda Nilüfer Barajı’nın 60 milyon, Doğancı Barajı’nın da 125 milyon metreküp olduğunu biliyoruz. Bursa’da günlük 425 bin metreküp su tüketilmektedir. İçme suyu barajlarımızdaki doluluk oranı dikkate alındığında ve barajlara herhangi bir su girişi olmaması durumunda Bursa’nın bugün itibarıyla 80 günlük ihtiyacını karşılayacak su rezervi bulunmaktadır.”

YAĞIŞ MİKTARI YÜZDE 41 AZALDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Bursa’ya bu sene düşen yağış miktarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 azalmanın söz konusu olduğunu kaydetti.

Buna rağmen su kesintisi yapmadıklarını aktaran Aktaş, her kurum ve kuruluşun, herkesin suyu tasarruflu kullanma noktasında üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Yağmurların ardından üç yıl sonra GAP Şelalesi akmaya başladı