Bursa’da muhtar harem selamlık uygulamasını kaldırdı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 1:05 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 1:10 pm

Haber: Ceren Ural

Bursa Büyükorhan’a bağlı Karaağız Mahallesi’nde düğünlere harem selamlık uygulamasını getiren muhtar kararından vazgeçti. TELE1’e konuşan muhtar, “AYM’ye uygun olmadığı için kaldırdık.” dedi.

Bursa Büyükorhan’a bağlı Karaağız Mahallesi’nde dün skandal bir karara imza atıldı. Muhtar, kjöy derneği ile birleşerek Anayasa’ya aykırı bir karar aldı. Muhtar Arif Yılmaz, “Düğünlerde ve kınalarda yabancı yerlerden gelen insanlar olduğu için kadınlar rahatsız oluyor. Buna engel olabilmek için köy heyetiyle birlikte böyle bir karar aldık. Düğünlerde yalnızca kadınların eğlenmesi için 2 saatlik bir süre ayrılacak” sözleriyle kararı savunmuştu.
tele1.com.tr’den Ceren Ural’ın ulaştığı muhtar Arif Yılmaz skandal karardan döndüklerini açıkladı. Yılmaz, kadınların yabancılar geldiği için rahatsız olduklarını iddia etti.
Kararın kaldırılmasına ilişkin de konuşan Yıulmaz, “AYM’ye uıygun olmadığı için kararı kaldırdık. Ama biz köyde bir karar alırız. Uyan uyar uymayan da uymaz.”

MUHTAR ÇARK ETTİ

Yazılan dilekçede “Kadın ve erkeğin karşık oynaması dinimiz açısından uygun değilir” yazmasına rağmen muhtar Yılmaz, böyle bir görüş bildirmediklerini ileri sürdü.

Bursa’da kadın ve erkeklerin aynı düğünde eğlenmesine yasak!