Bursa’da meydana gelen buzlanma, sürücülere zor anlar yaşattı

Yayın tarihi: 20 Ocak 2021 Çarşamba 11:46 am - Güncelleme: 20 Ocak 2021 Çarşamba 11:46 am

Bursa’da etkili olan soğuk hava nedeniyle buzlanma meydana gelirken arabalar yokuş aşağı inmekte oldukça zorlandı.

Yurt genelinde soğuk hava dalgası etkisini gösterirken Bursa’da da hava sıcaklığı 2 dereceye düştü. Soğuk hava ve geçtiğimiz günlerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle kentin birçok noktasında buzlanma meydana geldi.

Nilüfer ilçesindeki Barış Mahallesi’nde de bazı vatandaşların, araçları ile yokuş aşağı yoldan indikleri esnada zorlu anlar yaşadığı görüldü. Kimi araçlar oldukça yavaş bir şekilde yokuş aşağı inmeyi hasarsız şekilde başarırken, kimi araçlar ise sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu küçük çaplı maddi hasarlı kazalara sebep oldu.

Gün boyunca araçların yaşadığı zorluklar, bir sosyal medya kullanıcısı tarafından görüntülendi. Yolun araçlar için tehlike arz ettiğini belirten kişi, konuyu Nilüfer Belediyesi’ne ileterek tuzlama çalışmalarıyla önlem alınmasını talep etti. Sosyal medyada da paylaşılan görüntüler yoğun ilgi gördü.

Öte yandan merkez Osmangazi ilçesindeki, İnönü Caddesi’nde de bir vatandaş buzlanmış yolda dengesini kaybederek kayarak düştü. O anlar da çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken, vatandaşın ayağında 3 kırık olduğu öğrenildi.