Bursa Teknik Üniversitesi’nde akademisyenlere İskenderpaşa Cemaati mobbingi

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 9:34 am

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) görevlilerinin, yüksek lisans ve doktora için yazıp yayımların tezlerin, intihal ve dilimleme yöntemleriyle hazırladıklarının ortaya çıkmasının ardından haberi sızdırdığı düşünülen Doç. Dr. Salih Kalaycı “agresif tutum ve davranışları” gerekçe gösterilerek Orman Fakültesi’ne sürüldü. Kalaycı, “Bana yönelik İskenderpaşa cemaatinin üniversitedeki mensuplarının sistematik saldırıları devam etmektedir” dedi.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Özkan, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal ve Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ulukütük’ün yüksek lisans ve doktora için yazdıkları yayınların, tezlerin, intihal ve dilimleme yöntemleriyle hazırlandığı iddialarını gazetemiz gündeme getirmişti. Ünal iddiaları yalanlamıştı.

Bursa Teknik Üniversitesi’nde talan: Devletin parası AKP’li Tevfik Göksu’nun ağabeyine

‘ARKAMDA REKTÖR VAR’
Yapılan haberlerden dolayı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Doç. Dr. Öğretim Üyesi Salih Kalaycı, Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Ormancılık Ekonomisi Ana Bilim Dalına’na sürgün edildi. Kalaycı üniversite yönetimi tarafından baskıya maruz kaldığını ve hukuki süreci başlattığını dile getirerek “Bana yönelik İskenderpaşa cemaatinin üniversitedeki mensuplarının sistematik saldırıları devam etmektedir. Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünde doçent olarak görev yapmaktayım. Dekan Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal bana yönelik toplantıda iki defa ‘şerefsiz’ dedi. Ayrıca ‘Arkamda rektör var mobbing yapacağım’ dedi. Başka fakülteye sürgün edildim. Ardından hemen bir gün içinde odamı boşaltmam gerektiğine yönelik resmi yazi yazarak, kanunsuz bir şekilde baskı yıldırma ve mobbinge devam etmişlerdir. Geçici görevlendirmelerde kadromun bulunduğu bölümdeki odamı boşaltmam istenemez” dedi.

‘İFTİRA, MOBBİNG, SÜRGÜN’
Kalaycı şöyle devam etti: “Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde BTÜ’de kendinden olmadıklarını bildikleri akademisyenler ve idari personele yönelik sistematik yıldırma, baskı ve mobbinge devam etmektedirler. İskenderpaşa cemaatine bağlı olmayan tüm çalışanlar dışlanmakta ötekileştirilmekte, haklarında türlü iftiralarla soruşturma, mobbing, yer değiştirme ve alt göreve sürgün etme devam etmektedir.”