Bursa, Kocaeli ve Çeşme’de yangın

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 4:08 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 4:08 pm

Bursa’nın Osmangazi ilçesi, Kocaeli’nin İzmit ilçesi ve İzmir’in Çeşme ilçesinde orman yangınları çıktı. Kocaeli’de yangın, ekiplerin mücadelesi sonucu kontrol altına alınırken rüzgarın yoğun olduğu Bursa ve Çeşme’de çalışmalar devam ediyor.

Bursa Osmangazi’ye bağlı Güneybudaklar köyündeki bir ormanda yangın çıktı. Orman yangınının, Soğukpınar ile Karaislah köyü arasında etkisini sürdürdüğü öğrenilirken yangına Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekiplerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan itfaiye araçları, DSİ’ye ait arazözler ve iş makineleriyle de müdahale edildi. Yetkililer, rüzgarın etkili olması nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü açıkladı.

ÇEŞME’DE YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İzmir’in Çeşme ilçesindeki otluk ve dikenlikte çıkan yangına ekipler karadan müdahale etti.  Çiftlikköy ve Altınkum mevkileri arasında çıkan yangında alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Çeşme Orman İşletme Şefliği’ne de yangın ihbarı yapıldı. Bölgeye 4 arazöz, 1 su tankeri ve 2 dozer ile ekipler sevk edildi. Yangına karadan müdahale sürerken, fırtına nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanıyor.

KOCAELİ’DE YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın, ekiplerin müdahalesi neticesinde kontrol altına alındı. İzmit ilçesi Bayraktar Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, İzmit Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye güçlükle ulaşan ekipler, yangını söndürebilmek için çalışma başlattı. Yangın, ekiplerin müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Yangın ile ilgili inceleme başlatıldı.

Yangında zarar gören üreticiye 3500 adet zeytin fidanı hibe edildi