Burs başvurusunda öğrencilere skandal sorular

Yayın tarihi: 28 Ekim 2020 Çarşamba 11:23 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2020 Çarşamba 11:23 pm

Bugün itibariyle başlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvurularında öğrencilere sorulan “Gençlik Merkezleri’ne ve Genç Gönüllüler Plaformu’na üye misiniz?” soruları dikkat çekti.

E-Devlet üzerinden burs ve kredi başvurusu yapan öğrenciler başvuru formunda yeni bir soruyla karşılaştı. Önceki yıllarda yapılan başvurularda bulunmayan “Gençlik Merkezleri’ne ve Genç Gönüllüler Platformu’na üye misiniz?” soruları başvuru yapan öğrencilerin dikkatini çekti. Öğrencilerin soruları boş bırakma imkanı da bulunmuyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Söz konusu soruların sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Bakanlığın yazılı açıklaması şöyle:

“Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi başvurusuna katılan tüm gençlerimize teşekkür eder; başvuru esnasında gençlerimize yönelik yapılan anket çalışmasında yer alan bakanlığımıza ait gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorulara verilen yanıtların başvuru sonucunu etkileyemeyeceğinin altını çizmek isteriz.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi formlarımızda yer alan gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorular, bilgilendirme amaçlı olup, gençlerimizin bakanlığımızın bu tür faaliyetlerine katılmaları doğrultusunda davet niteliğindedir.”