Burhaniye Belediyesi Zeytinlik arazisini AVM yapımı için Tatlıses’in firmasına verdi

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 2:13 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 2:58 pm

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bulunan belediyeye ait 24 dönümlük zeytinlik arazi alışveriş merkezi yapımı için türkücü İbrahim Tatlıses’in firmasına verildi. TELE 1’e konuşan belediye başkanı “İhaleye başka biri girdi de biz mi vermedik” dedi.

Burhaniye’de bulunan yaklaşık 24 dönümlük arazı ihalesi alışveriş merkezi yapımı için İbrahim Tatlıses’in firmasına verildi. Tatlıses’in firması bölgede 100 adet işyeri, yeme-içme alanları, eğlence, oyun alanları, sosyal donatı alanları yapacak. Anlaşmaya göre AVM 23 yıl sonra gibi yapılar Belediye mülkiyetine geçecek.

TELE 1’E KONUŞTU

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ihaleye ilişin TELE 1’e konuştu. İhaleye tek bir firmanın girdiğini söyleyen Deveciler, “Başka biri girdi de biz mi vermedik ihaleyi” dedi.

“ZEYTİN AĞAÇLARI ÖLMEZ”

Deveciler, ihalenin 23 yıl sonra belediyeye kalacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“1985 yılında imara açıldı. Oradan sadece 175 ağaç ağaç sökülecek. Ağaçların bir kısmı ise orada kalacak zaten. Zeytin ağaçları ölmez çünkü. Kararı Resmi Gazete’de yayınladık. Tek firma girdi. 14 Aralık tarihli sayıya da bakılabilir. Başka biri girdi de biz mi vermedik ihaleyi. 150 milyonluk yatırım bu. 23 yıl sonra da belediyeye kalacak.”

Söz konusu projenin fotoğrafları Burhaniye Belediyesi’nin Instagram hesabından paylaşıldı. Fotoğraflar şu şekilde:

Zeytinyağı üreticisi toptan satışı durdurdu! ‘Gıda krizi geliyor’