Burhan Şeşen’den Erdoğan’a güldüren ‘Olacak O Kadar’ yanıtı

Yayın tarihi: 22 Haziran 2021 Salı 4:53 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2021 Salı 4:53 pm

Alev Olgay’ın sunduğu Gün Ortası programının bugünkü konukları Redd grubu solisti Doğan Duru ve Sanatçı Burhan Şeşen oldu. Programda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müzik yasağı açıklaması konuşuldu.

Duru, “Bu işin bir ruhsatı var, neyin nasıl yapılacağı belirleniyor zaten. Böyle gayri ciddi açıklamalar hoş değil ama beni burada üzen şey şu ‘Müzik 24.00’e kadar sınırlı olacak bir süre daha’ diyebilirdi ama ‘Kimse kusura bakmasın’ denilmesi kabalık olarak geliyor bana. Biz hala konserleri nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. 17 aydır sahnelerden uzağız birçok arkadaşımız hem madden hem manen çöktü. Biz kusura bakacağız tabii ki de.” şeklinde konuştu. Duru, “Bu yasak nasıl olacak bunu da anlamadım. Otellerde ne olacak? Kültür ve Turizm Bakanı bu konu hakkında ne düşünüyor? Ayrıca 24’de bitiriyoruz demek seyircinin 23.30’da çıkarılması demek; keyfe keder olarak 23.30’da gelip taciz edecekler” dedi.

Şeşen ise “Birtakım hatalar yapılıyor ama bunlardan dönülmeli, bir kere devletin sanatçıyla barışması gerekir. Bu karardan bir an önce vazgeçilmeli, ben bunu talihsiz bir dil sürçmesi olarak kabul etmek istiyorum. Bu insanlar ruhsatlarını almış, sigortalı insanlar. Böyle bir şey yapmak mümkün. Çok kısa bir süre sonra bu kararın değişeceğini ümit etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı. Şeşen konuşmasının devamında, “Binlerle ifade edilen bir sektördeyiz, kim bize elini uzatırsa onunla birlikte olmaktan yanayım. Her zaman çözüme ulaşmak niyetindeyiz. Kültür Bakanlığı ile olan ilişkimiz oldukça iyi, bozulmasını istemiyoruz.” dedi.

“KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEDEN…”

Duru, “Çarşamba günü güzel bir fırsat, yanlış anlaşıldığını ifade edebilir sayın Cumhurbaşkanı ama gerçekten zor durumdayız. Bu zor durumun ciddiyeti anlaşılmadı ama anlaşılmalı bu tarz tuhaf kararlar devam edecekse daha da zor durumda olacağız. Biz büyük ihtimalle müzikli protesto yapmaya devam edeceğiz, kimseyi rahatsız etmeden. Kurallar, kanunlar var Türkiye’de artık yazılmış olana herkes uysa hiçbir problem çıkmayacak” ifadelerini kullandı.

ÇOK KONUŞULACAK ‘OLACAK O KADAR’ YANITI

Şeşen ise, “Erdoğan’ın açıklamasını duyduğunda aklınıza gelen bir şarkı oldu mu?” sorusuna ise Levent Kırca’nın ikonikleşen programı “Olacak O Kadar” ile yanıt verdi. Şeşen sözlerine “Şaka yapıyorum tabiki bu gelmedi ama umarım hepimizin aklına ‘Kendim ettim kendim buldum’ gelmez” ifadeleriyle devam etti. Doğan Duru ise, Erdoğan’ın açıklamaları karşısında aklına gelen şarkının Bulutsuz Özlemi’nden Acil Demokrasi olduğunu söyledi.