Zindaşti’yi tahliye eden hakim görevden uzaklaştırıldı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2020 Cumartesi 10:29 am - Güncelleme: 15 Şubat 2020 Cumartesi 3:19 pm

Eski AKP milletvekili Burhan Kuzu’yla yakın ilişkileri bulunan, uyuşturucu ticareti ve bir dizi cinayetin sanığı olarak tutuklanan Naci Şerifi Zindaşti’yi gece yarısı tahliye eden hakimin 3 ay süre ile görevden uzaklaştırıldığı ortaya çıktı.

Zindaşti davasında üç hakimin ifadeleri ortaya çıktı: Burhan Kuzu defalarca…

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre; müfettişlerin hazırladığı dosyada ortaya çıkan ifadelerden sonra HSK hakim C.Ö.’nün meslekten tedbiren uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırmaya dair bilgi HSK’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazdığı resmi bir yazıda ortaya çıktı. Yazıda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu iddialarla ilgili açılmış soruşturma dosyasında bilgi talebinde bulundu. HSK hakim C.Ö.’nün 26 Kasım 2019 günü “3 ay süreyle tedbiren görevinden uzaklaştırıldığı” bilgisini verdi. Buna göre 3 aylık uzaklaştırma süresi önümüzdeki günlerde dolacak olan C.Ö. hakkında nihai karar disiplin kurulu tarafından verilecek.

Öte yandan dün de Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun Burhan Kuzu hakkında ‘yargı mensuplarına baskı yaptığı’ iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.

‘Yargıyı rahat bırakın’ diyene bak! Burhan Kuzu, Fatih Portakal’ı ‘Yargıyı etkilemek’ ile suçladı

NE OLMUŞTU?

Uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen ve hakkında “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek”, “FETÖ üyeliği” suçlamaları da bulunan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti, 19 Ekim 2018 akşamı tartışmalı bir şekilde 3 adamı ile birlikte tahliye edildi. Zindaşti’nin tahliyesinin arkasındaki ismin Burhan Kuzu olduğu iddia edildi. İddiaları, “Kendisini tanımam” diyerek reddeden Burhan Kuzu’nun Zindaşti bağlantısını Cumhuriyet, yemek yerken çekilmiş fotoğrafını yayımlayarak ortaya çıkarmıştı. İddialarla ilgili soruşturma başlatan HSK’nin görevlendirdiği müfettişlerin ifadelerine başvurduğu savcı ve hakimlerde “Sürekli arıyordu” diyerek Burhan Kuzu’yu işaret etmişti.

Burhan Kuzu hakkında inceleme başlatıldı