Burhan Kuzu’nun ismini verdiği eski AKP’li Aliye Uzun: Zindaşti ile flörtleşiyorduk

Yayın tarihi: 8 Ekim 2020 Perşembe 8:28 am - Güncelleme: 8 Ekim 2020 Perşembe 8:28 am

Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi hâkim ve savcılara kurduğu baskısı sonucu tahliye ettirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski AKP milletvekili Burhan Kuzu’nun ismini verdiği eski AKP Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun, o dönem İranlı uyuşturucu baronu ile bir süre flört ettiklerini söyledi.

Eski AKP İstanbul milletvekili Burhan Kuzu, hâkim ve savcılara kurduğu baskısı sonucu tahliye edildiği belirtilen İran asıllı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi ‘kendisiyle tanıştıran’ın AKP Beşiktaş İlçe Teşkilatı üyesi Aliye Uzun olduğunu söylemişti.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşan uzun, bir dönem AKP Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olduğunu, Kuzu ile bu vesileyle tanıştığını ifade etti. Uzun, Zindaşti ile bir süre ‘flört ettiklerini’ ve İranlı uyuşturucu kaçakçısının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmesi için ücret karşılığı aracılık ettiğini söyledi.

Burhan Kuzu, Zindaşti’yi kendisiyle ‘tanıştıran’ AKP’linin ismini açıkladı

Uzun, Zindaşti ile Zorlu AVM’nin açılışında tanıştığını, yatırım yapmak istediğini söylediğinde kendisini Burhan Kuzu ile bir araya getirdiğini anlattı. Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından, “Dosyası kabarık, kimlik veremeyiz. Siz de uzak durun” dendikten sona görüşmeyi kestiğini söyleyen Uzun, Burhan Kuzu’nun “Türk vatandaşlığı için kendisinden 650 bin TL istediği ve dergisine 100 bin lira ödediği” iddialarına ise şu yanıtı verdi:

“Hayır, almadım. Çalışma prensibim şöyle: Sözleşme yaparım, ücret tayin edilir. Para iş bitince alınır. Dergi için galiba daha düşük bir rakam verdi ama vatandaşlıkla alakası yok. İsmail Bey, dünyada danışmanlık firmaları var. Ben bu işten ücret alıyorum.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN