Burhan Kuzu’dan Zindaşti açıklaması: Arayan ne ilk benim ne de son

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2020 Perşembe 10:45 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2020 Perşembe 10:46 pm

AKP eski Milletvekili Burhan Kuzu, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliye edilmesi olayında “nüfuz ticareti” suçundan hakkında açılan davaya ilişkin konuştu. Kuzu, “Türkiye’de siyasetinde yargı hissi arayan ne ilk benim ne de son benim. Binlerce arayan var. Bunlar gayet doğal olan şeyler” dedi.

AKP eski Milletvekili Burhan Kuzu, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliye edilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Burhan Kuzu Zindaşti için hakimleri aradığını itiraf etti: Mağduriyet giderdim

“ARAYAN NE İLK BENİM NE DE SON BENİM”

Haber Global kanalında katıldığı programda Zindaşti’nin tahliyesi için hakimi arayıp aramadığı sorusuna yanıt veren Kuzu, şunları söyledi:

“Uyuşturucu baronu deyince, sanki adam baronluktan yatıyor da baronluktan çıkarmış, uyuşturucu suçundan çıkarmış gibi. Adam ben baron değilim diyor, ben baronsam Türk yargısı niye beni içeri atmıyor diyor. Onun dediğini söylüyorum, savunmak anlamında söylemiyorum. Ben ısrar etmedim, benim aradığım dönemde dava açılmamıştı ve dava açılmadan hakimi aramak suç olmaktan 2014’te çıkarılmıştı.”

Burhan Kuzu’ya 5 yıla kadar hapis istemi!

“Türkiye’de siyasetinde yargı hissi arayan ne ilk benim ne de son benim. Binlerce arayan var. Bunlar gayet doğal olan şeyler. Yargıyı ben aradım hadi bunu yap, konuşma önemli. Benim nüfuz olarak aradığım zaman bulunduğum konum talimat vermeye müsait değildi.”

Uyuşturucu Baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin 3 kişinin tahliyesine karar veren İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan’ın görevden uzaklaştırılmıştı. Hakim Özcan’ı Kuzu’nun aradığı ileri sürülmüş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kuzu hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonucunda Kuzu hakkında “nüfuz ticareti” suçundan dava açılmıştı.